L a Universitatea din Petroșani s-a terminat etapa de înscriere pentru programul de mobilitate ERASMUS+. Chiar dacă a fost un an greu din punct de vedere epidemiologic cauzat de pandemia de COVID-19 instituția de învățământ superior de la Petroșani a reușit să trimită prin programul ERASMUS+ 100 de studenți în țările partenere din acest program. ”Anul acesta am avut, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID-19, 100 de studenți pe care i-am trimis în programele ERASMUS+. Din păcate cadrele didactice au fost mai puține pentru că firmele unde trebuiau să meargă și-au desfășurat o mare parte din activitate online. Mai avem și K 107 în care avem parteneriate cu țări din afara Uniunii Europene și încercăm pe cât posibil dacă în aceste țări nu vor fi restricții să putem realiza și aici indicatorii pe care îi avem atât la primirea studențiilor din aceste țări, cât și la trimiterea studențiilor noștri”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Pentru parteneriatele din cadrul programului K 107 se așteaptă evaluarea restricțiilor impuse de țările care fac parte din acest program.

S tudenții vaccinați, prioritate la mobilitățile ERASMUS+
La Universitatea din Petroșani va exista un centru mobil de vaccinare pentru studenții din Valea Jiului care doresc acest lucru. În plus și studenții din țară care doresc să se imunizeze o pot face la Petroșani. ”În afară de acel centru care a fost deschis pentru cadrele didactice, am demarat și un centru mobil pentru vaccinarea studenților. Avem foarte mulți studenți în cămine și aceștia doresc să se vaccineze și doresc să elimine posibilitatea unui focar de infecție în cămine. Se vor putea vaccina toți studenții din Valea Jiului dar și alți studenți din alte zone care doresc să se imunizeze. Mulți dintre studenți doresc să se vaccineze pe de-o parte pentru a putea participa din toamnă la activitățiile față în față dar este și un atuu pentru stagiile pe care aceștia le vor face în cadrul programului ERASMUS+. Cadrele didactice care s-au răzgândit și doresc să de vaccineze o vor putea face împreună cu studenții”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani. O parte dintre studenții care doresc să se vaccineze la acest centru mobil de Universitatea din Petroșani sunt aceea care doresc să plece peste hotare prin programul de mobilitate ERASMUS+.

Monika BACIU