Adrian Jurca, vicepresedinte al controversatului sindicat Muntele, dar cunoscut in timpul liber sub numele de cod „Sarman Asfalte”, vrea sa isi desfiinteze sindicatul de la Livezeni (Sindicatul Liber EM Livezeni – n.r.), pentru a evita astfel plata datoriilor catre zecile de oameni care-i cer socoteala in instanta.

Numele lui Jurca este legat de nu mai putin de 24 de dosare, inregistrate de-a lungul timpului la Judecatoria Petrosani, Tribunalul Hunedoara si Curtea de Apel Alba-Iulia. In cele mai multe dintre ele, lui Jurca i se cer bani pe care ii datoreaza fostilor membri de sindicat si nu numai, instanta dandu-le acestora castig de cauza. De altfel, pe numele lui Jurca au pornit si executorii judecatoresti, care cu greu reusesc sa recupereze banii pe care sindicalistul de succes le datoreaza.

Radu Voina, vicepresedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), il catalogheaza pe Jurca ca fiind un „ciocoi pseudocapitalist”.

„Datorita „bunei administrari” a managerului de sindicat Jurca Adrian si stefan, acest sindicat a ajuns in incapacitate de plata, avand conturile sub sechestru si blocate. Solutia finala este desfiintarea Sindicatului Liber EM Livezeni. Curiozitatea acestei situatii consta in faptul ca desi de o buna perioada de timp are conturile blocate, presedintele Adrian Jurca incaseaza lunar cotizatia de sindicat intr-un cont stiut doar de el si de sefii sucursalelor care semneaza prin alternanta dispozitiile de plata ale sumelor care se retin din salariul angajatilor. In motivul cererii de desfiintare a sindicatului, acesta se declara presedinte al Sindicatului Liber EM Livezeni, asta in timp ce in procesul verbal din 26 mai 2011, sindicatul Muntele il recunoaste ca vicepresedinte. Nu trebuie uitat ca ambele sindicate sunt sindicate functionale la acelasi angajator – CNH SA Petrosani – lucru total interzis de Legea 62 din 2011. Ca memru fondator al acestui sindicat, sunt profund mahnit de proasta administrare a acestui individ, care a confundat calitatea de presedinte de sindicat cu cea de ciocoi pseudocapitalist, falimentand total chiar si ideea de lider sindical”, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, Radu Voina.

Daniel Sandu, liderul Sindicatului Libertatea 2008 de la EM Livezeni,spune ca datoriile sunt cele care il determina pe Jurca sa-si desfiinteze sindicatul: „Atat stim si noi, ca Jurca isi desfiinteaza sindicatul din cauza datoriilor. Este singura modalitate de a nu mai plati ceea ce le datoreaza oamenilor. Numai catre oamenii de la Livezeni datoriile se ridica la doua miliarde de lei. Este bagat urat de tot in datorii, dar sunt sigur ca oamenii vor face o intampinare sa-l impiedice sa dizolve sindicatul inainte de a le plati datoriile”.

Cei care au bani de recuperat de la Jurca spun ca nici macar la aproape doi ani de la investirea cu formula executorie a unei sentinte judecatoresti nu si-au recuperat banii.

„Mie are sa-mi dea 59 de milioane, iar sotului meu are sa-i dea vreo 300 de milioane, bani pe care nu i-am recuperat pana acum, desi sentinta judecatoreasca s-a dat in vara lui 2009. Nu stiu ce vrea el sa faca legat de desfiintarea sindicatului, ca daca as sti, mi-as da seama si eu ce am de facut”, a declarat Gabriela Sipetan, o fosta angajata a lui Jurca.

Adrian Jurca nu a putut fi contactat, intrucat, in opinia lui, ziaristele care nu-i saruta lung si apasat talpile, sunt trecute la categoria „pitipoance”, termen pe care nu-l acorda barbateste, ci ascunzandu-se sub fuste si pseudonime.

Anamaria NEDELCOFF