În urma unei licitații organizate de Complexul Energetic Valea Jiului, Institutul Natio-nal pentru Cercetare si Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã Petroșani a obținut un contract la societatea energetică, în valoare de 2.021.900 lei. Acest contract marchează o colaborare semnificativă între cele două entități, oferind INCD INSEMEX oportunitatea de a furniza servicii specializate pentru industria extractivă.
Prin adjudecarea acestui contract, INCD INSEMEX își confirmă statutul său ca institut de cercetare de încredere și competent în domeniul industriei extractive. Serviciile oferite vor include expertiză tehnică, consultanță și alte servicii specializate, adaptate nevoilor și cerin-țelor complexului energetic.
În contextul unei industrii în continuă evoluție și schimbare, acest contract subliniază importanța colaborării între instituțiile de cercetare și companiile din industrie.
Institutul National pentru Cercetare si Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã Petroșani este pentru întreagã Vale a Jiului o mândrie localã datoritã activitãtii de cercetare si inovare si a seriozitãtii cercetãtorilor care îsi desfãsoarã, aici, activitatea.
Monika BACIU