O femeie de 48 de ani din Petroşani a fost găsită pe platforma de la casa scării, în zona de nord a municipiului, luni, la prima oră a dimineţii.
Potrivit martorilor, care au sunat imediat la 112, femeia ar fi căzut de pe geamul de la bucătărie, de la etajul IV, din apartamentul în care, la acel moment, se aflau şi soţul şi fiul acesteia. Imediat la faţa locului a ajuns un echipaj de prim ajutor.
„Victima se afla pe acoperişul de deasupra intrării, într-un bloc din municipiul Petroşani. Ne-am deplasat la faţa locului cu un echipaj de descarcerare şi o autosanitară de tip SMURD. La momentul sosirii, s-a constatat că prezenta semne vitale, drept urmare i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportată de urgenţă la spitalul din Petroşani”, a spus Cristian Baleia, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, cel care a coordonat intervenţia de prim ajutor.
Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani spun că femeia este acum internată pe secţia de Terapie Intensivă şi are multiple contuzii, prognosticul fiind rezervat. Potrivit medicului Alin Vasilescu, managerul spitalului, o eventuală îmbunătăţire a stării în care femeia se află ar putea fi observată peste câteva zile, însă, se pune problema dacă va supravieţui acestor zile. „ La momentul în care i s-a acordat primul ajutor, femeia a avea contuzii multiple în urma căderii de la etajul IV al acelui imobil”, a mai adăugat Cristian Baleia, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.
Poliţiştii au demarat o anchetă şi urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. Sunt luate în calcul atât intenţia sinuciderii, cât şi cea a unui accident casnic.
Diana Mitrache