L a Petroșani se află singurul abator pentru sacrificarea mieilor, iar piața va fi deschisă, dar sunt restricții. O spun cei care se pregătesc să amenajeze un spațiu de desfacere a cărnii de miel, dar și pentru autorizarea abatorului.

Pentru că sâmbătă este Paștele Catolic, administratrorii pieței din Petroșani, locul în care se află singurul abator de sacrificare, fac ultimele pregătiri. Asta pentru că municipiul Petroșani va fi în carantină și la finele acestei săptămâni și condițiile impuse, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători, sunt mult mai restrictive.
„Suntem în pregătirea spațiului respectiv în care vom comercializa mieii în perioada aceasta, dar și în cea a Paștelui Ortodox. Noi am solicitat Direcției Sanitar-Veterinare, printr-o adresă, autori­zarea abatorului de sacrificare a mieilor și așteptăm o inspecție de la DSVSA, ca mai apoi să ne fie aprobat activitatea la abator”, a spus Sorin Crețu, administratorul Pieței Centrale din Petroșani.
Mieii se vor vinde tot afară, într-un spațiu special amenajat, la fel ca și anul trecut. „Îl pregătim și îl amenajăm pe platou”, a mai spus Sorin Crețu. Crescătorii de oi spun că anul acesta le este mai dificil și mulți s-au mutat în on-line, iar comenzile le iau direct de la oameni, la care le duc mieii tăiați. Dar vor veni și la piață, pentru că așa au făcut de ani buni. „În săptămâna Paștelui vom începe livrarea comenzilor. Deja am o listă foarte mare cu clienții noștri de ani de zile, pe care îi servesc. Și anul trecut am făcut livrări la domiciliu și din cauza pandemiei, vom duce mieii direct la domiciliul clientului, ca să nu mai avem tâta legătură cu prea multe persoane. Este mai bine așa, că e mulțumit și clientul și eu”, a spus Nicu Oichia, crescător de oi din Livadia.
Pentru că a fost o iarnă grea și a nins până recent, iar ciobanii au ținut oile cu fân și porumb, prețul unui kilogram de carne de miel va fi, spun comercianții, în jur de 30 de lei,
Diana Mitrache