Hunedorenii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani sunt așteptați să doneze sânge sau plasmă. Este nevoie de picături de viață, mai ales în această perioadă critică din punct de vedere sanitar.
Din cauza infecțiilor cu coronavirus, sunt hunedoreni în stare gravă pe secțiile de terapie intensivă.
Plasma recoltată de la persoanele care s-au vindecat îi poate salva pe acești oameni.
Astfel, reprezentanții centrului de transfuzii fac apel la hunedoreni să doneze plasmă.
”Să întâmpinăm Sfânta Sărbătoare a Crăciunului cu fapte bune! În această lună să fim mai buni, mai generoşi şi să ne gândim mai mult şi la semenii noştri! Vă aşteptam pe toţi cei sănătoşi, cu vârsta între 18 şi 65 de ani, să donaţi sânge pentru a dărui bucurie şi speranţa celor aflaţi în suferinţa. Dacă aţi fost infectat cu SARS Cov2 şi v-aţi vindecat, puteţi dona plasma anti Covid. Pentru a putea dona aceasta plasmă trebuie să aveţi cel puţin 28 de zile de la ultimul test RT PCR pozitiv sau orice alt test care să arate că aveţi anticorpi anti Covid. Donând aceasta plasmă, puteţi aduce speranţă şi bucurie unui bolnav aflat în stare gravă cu infecţie Covid, puteţi să îl ajutaţi să se vindece şi să se reîntoarcă în familie”, arată Victoria Halmagi, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Hunedoara.
Cei care doresc să doneze sânge sau plasmă Covid o pot face zilnic la Centrele de Transfuzie din Deva, Hunedoara şi Petroşani de luni până vineri între orele 8-12. Sâmbăta în 19 decembrie Centrul de Transfuzie Deva are porţile deschise intre 8-12 aşteptând donatorii.
Cosmin BACIU