Hram de Sfânta Varvara la biserica ridicată de mineri

Biserica ce poartă hramul Sfintei Varavara din Cartierul Aeroport este în sărbătoare. Din păcate, preoții au făcut un apel către credincioși să respecte normele de protecție sanitară și de distanțare, iar obișnuita agapă creștinească nu mai are loc.
Este un an atipic și, ca atare, și slujbele vor fi făcute cu mai multe restricții.
„Noi încercăm să respectăm măcar partea liturgică, dar  din cauza restricțiilor impuse, practic, masa din curte nu se va mai organiza. Ideea hramului, la urma urmei, nu este să vii să mănânci și să te veselești, ci să dai Lui Dumnezeu slavă și să te bucuri duhovnicește”, a spus Cipiran Marton, preot la Biserica Ortodoxă Sfânta Varvara de la Petroșani.
Această biserică a fost ridicată din cotizațiile minerilor din Valea Jiului, din dorința de a avea un loc sfânt ăn care să se roage la cea care este ocrotitoarea celor ce trudesc în subteran.
„Minerii au avut aici cea mai mare contribuție. Și să nu uităm de părintele Octavian Pătrașcu, pe care noi îl pomenim cu mult drag, cel care s-a luptat să facă această biserică, una reprezentativă pentru această zonă”, a mai spus părintele Ciprian.
Sfânta Varvara este și ocrotitoarea  municipiului Petroșani, iar în acest loc mai există și Biserica Catolică cu același hram.
Diana Mitrache