Haralambie Vochitoiu – candidatul care si dacã aleargã singur iese pe locul II

Presedintele PPDD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, îsi pune mari sperante în alegerile de duminicã. Candideazã pentru Senatul României pe Colegiul Valea Jiului si, dacã ar iesi câstigãtor, ar fi pentru prima datã când învinge într-o cursã electoralã. Sunt însã slabe sansele ca acesta sã iasã victorios în competitia din data de 9 decembrie.

Chiar dacã a pavoazat toti stâlpii, zidurile si gardurile cu afisele lui, Haralambie Vochitoiu are slabe sanse sã câstige fotoliul de senator pe Colegiul Valea Jiului.

Din anul 2007 tot încearcã sã câstige câte o bãtãlie electoralã, dar în van. Mesajul sãu electoral nu a convins pe mai nimeni nici atunci când fãcea parte din PSD, partid emblematic la nivelul Vãii Jiului.

Despre Vochitoiu a ajuns sã se spunã cã ar iesi pe locul Ii si dacã ar alegra singur în cursã, pentru cã se bate singur. În anul 2007, Hralambie Vochitoiu a ales sã intre în lupta pentru fotoliul de primar, la alegerile partiale declansate de decesul regretatului Carol Schreter.

Chiar dacã a reusit sã strângã peste 37% din voturi, a pierdut în fata lui Tiberiu Iacob – Ridzi, care si-a zdrobit contra-candidatii, cu peste 50% din voturile valabil exprimate.

Dupã numai un an, în 2008, Vochitoiu a mai încercat o datã, mizând si pe faptul cã era liderul PSD Petrosani, partid iubit de oamenii din Valea Jiului.

A pierdut, însã, si din notorietatea pe care a avut-o cu un an în urmã, din cauza discursului agresiv, bazat pe atacuri si nu pe propriul program electoral. A încercat sã-i pãcãleascã pe alegãtori, iar acestia l-au taxat sever. Tiberiu Iacob Ridzi a câstigat cu 61%, în timp ce Vochitoiu a ajuns direct pe locul III, cu doar 2.852 de voturi din totalul de 18.662, adicã doar vreo 15%.

Dupã ce s-a fãcut de râs în mod constat, mai ales cã era convins de victoria lui pe care o clama de câte ori avea ocazia, vesnicul candidat – perdant a renuntat la ideea de primãrie. Nu însã si la candidaturã. Din PSD a iesit pe usa din dos, exclus de mai marii partidului tocmai din cauzã cã mai avea un pic si  distrugea de tot organizatia, pe care o transforma  încet – încet în SRL-ul lui.

A pierdut si anul acesta, la Consiliul Judetean

A gãsit refugiu în PP-DD, dupã ce si-a pus la colt concurenta, adicã pe fostii lideri care au muncit  sã punã organizatia judeteanã Hunedoara pe picioare. ªi, din postura de presedinte al partidului lui Dan Diaconescu a sãrit direct în lupta pentru presedintia Consiliului Judetean Hunedoara.

Nu pe charisma lui miza, ci pe cea a lui Dan Diaconescu, care a si venit în Valea Jiului sã deplângã sãrãcia de aici de al

volanul unor masini de multe mii de euro.

Cu tot cu programul electoral al lui Diaconescu în mânã, Haralambie Vochitoiu a mai pierdut odatã lupta, deloc

surprinzãtor, si asta desi PPDD a fost considerat la localele din vara acestui an drept partidul – fenomen. E consilier judetean, dar nu ãi ajunge, si se îmbatã singur cu ideea cã va ajunge senator.

Mãcar o bãtãlie sã câstige si el, dare  greu de crezut. Valea Jiului rãmâne în continuare fieful PSD (USL), dar chiar dacã nu ar fi asa, probabil Vochiotoiu tot ar pierde, mai ales cã programul ui politici pare sã se reducã la un singur punct: pretul apei din Valea Jiului.

Numai cã, asa cum au explicat cunoscãtorii fenomenului, acest lucru tine de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã (ADI), din care fac parte primarii Vãii Jiului, si nu parlamentarii, si, eventual, de Consiliul Judetean Hunedoara, acre are în subordine societatea de apã! Pânã în 9 decembrie mai sunt doar câteva zile si, probabil, H.V. se autoîmbãrbãteazã cu rezultatele sondajelor de opinie pritocite în „oalele” Centrului Regional pentru Ocuparea Fortei de Muncã si Protectie Socialã- acelasi care îl dãdea ca si câstigãtor si la alegerile locale – uitând de clasicul exemplu „Mihaela, dragostea mea!”.

Carmen Cosman

Advertisements

3 comentarii la „Haralambie Vochitoiu – candidatul care si dacã aleargã singur iese pe locul II

 • 9 decembrie 2012 la 08:29
  Permalink

  Ce fata de locatar al spitalului 9. Cum dracu sa votezi un element de acest gen. Ferestei Doamne pe romani.

 • 9 decembrie 2012 la 17:54
  Permalink

  Harry.AI CASTIGAT!!!! Un loc in SENATul de la Barcea. Patru ani asigurati, fara grija la utilitati, fara grija concedierii, fara grija hranei sau a deplasarior! Bravo Harry, meriti doua mandate!!!

 • 8 mai 2016 la 21:37
  Permalink

  Hary a ajuns cel mai iubit senator din Vale …..din tara ……din lume.A dublat salariile ,a inchis toate minele ,a alungat minerii din Vale…..etc.

Comentariile sunt închise.