Cu ceai de fructe și gogoși calde au fost așteptați micuții de la una dintre primele grădinițe private din Valea Jiului. Este vorba despre Grădinița Samariteanul, care a sărbătorit astfel 25 de ani de existență, în comunitatea noastră.

A fost o zi de sărbătoare și fiecare copil a primit, când a intrat în curtea grădiniței, câte o gogoașă și un ceai. Cu multă disciplină, fiecare și-a găsit un loc în curte și a așteptat cu multă răbdare să se întâlnească cu doamna educatoare.
„Am venit la grădiniță că imi era dor de colegi și de doamna”, a spus Miruna, o fetiță ce a venit din prima zi la festivitatea de deschidere.
„Eu cred că 25 de ani au fost ani frumoși în care, în grădinița noastră au putut să vină peste 700 de copii, care să primească o educație de calitate și să fie îmbrățișați cu multă dragoste, dăruire, de către un colectiv calificat, specializat în munca de dascăl și care are multă dăruire pentru copii”, a declarat Daniela Coicheci, educatoare la această grădiniță.
De-a lungul sfertului de veac care a trecut, tot mai mulți oameni s-au îndreptat spre educația de aici, atunci când au ales o grădiniță pentru copiii lor și rezultatele s-au văzut ulterior. Dar ca să intre în atmosfera de sărbătoare, educatoarele au avut, în prima zi din acest an, fuste inscripționate cu simbolurile fiecărei grupe. „Pentru copii cred că este o bucurie și noi simțim o satisfacție. I-am așteptat cu zâmbete, cu un program ce cuprinde joacă și veselie și sperăm că ne-am atins scopul în acești ani și am reușit să le aducem tuturor bucurii. În funcție de grupele pe care le conducem, fiecare educatoare are un simbol pe fustă, azi. Așa ne găsesc mai bine”, a adăugat și Nina Licău, o altă educatoare Totul a început aici timid, cu părinți care erau reticenți inițial la ideea că aici ar fi pus accentul pe religie, însă, părinții ce își duc acum copiii la grădiniță sunt foarte încântați. „Mi s-a părut că e mai bine aici. Educația e diferită și orientarea religioasă ne-a făcut să dăm fetița aici. Sunt prieteni copiii între ei și e frumos aici”, a spus un tătic.
După festivitate și după ce fiecare a băut ceai și a mâncat gogoși calde, fiecare a promis că va fi mai cuminte și mai bun în anul care abia a început.
Diana Mitrache