Vom duce gunoiul la ghene ce nu vor mai fi lăsate descoperite, iar ca să depunem pungile cu deșeuri vom avea nevoie de o cartelă cu cip. Este planul administrației din Petroșani, pentru aproape toate spațiile de colectare existente acum în cartiere.
Deșeurile voluminoase vor fi transportate la centrul cu aport voluntar de pe fosta platformă a minei Dâlja, iar la ghenă vor ajunge doar deșeurile menajere, sau sticla, pet-urile și cartonul, ori hârtia, sau dozele de aluminiu. Planurile celor din administrație este să gestioneze mult mai eficient sistemul de colectare al deșeurilor.
„Din septembrie, de când va intra în folosință acest centru cu aport voluntar, cu siguranță, vom înăspri toate regulile legate de depozitarea deșeurilor. Pe lângă acest centru cu aport voluntar, prin PNRR, vom face și 34 de noi insule ecologice. Este vorba de colectarea selectivă, în cartiere, cu cartelă și cip. Fiecare container se va deschide doar cu cartela pe care o vor primii cetățenii, de la noi, de la primărie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Zonele în care vor fi amplasate insulele ecologice vor fi, în principal, la ghenele ce funcționează acum, cu sincope în colectarea selectivă.

Diana Mitrache