Garda de Mediu chematã pe Taia pentru tapinari

6Responsabilii de la Garda de Mediu din Hunedoara au fost chemati din nou la Petrila, pe Taia. Asta pentru cã turbiditatea apei a crescut peste limitele normale, iar responsabilii de la ape dau vina pe tapinari.

Nu mai putin de 50 de ore au stat oprite statiile de tratare a apei în week-end-ul trecut din cauzã cã apa a fost tulburatã, iar cei de la ape spun cã vina le apartine celor care exploateazã ilegal pãdurile în Estul Vãii Jiului. Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA, spune cã a cheltuit sumecolosale în acest week-end, din cauza tapinarilor, care teoretic nu mai au drept de lucru, iar pentru asta a cerut sprijin Gãrzii de Mediu.

„În perioada 22 – 27 mai au fost ploi la nivelul Vãii Jiului. Statiile de tratare a apei au fost oprite 50 de ore. În acest interval, oamenii au primit ape din rezervoare si nu s-a oprit apa, dar 22 de ore am avut statii care au consumat reactivi. Un consum foarte mare si asta din cauza firmelor, care au continuat sã exploateze lemn, iar ploile au spãlat mizeria si au aduns-o în statiile de tratare. Luni dimineatã am discutat cu cei de la Garda de Mediu si i-am chemat ca sã îi prindem în flagrant. Asta pentru cã noi am mai încercat sã-i filmãm si sã îi demonstrãm, dar au fugit în munti si s-au ascuns”, a declarat Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA.

6-1În aceste zile, turbiditatea apei a fost între 500 si 1000, în conditiile în care de la 20 de unitãti e nevoie de rectivi pentru a trata apa furnizatã populatiei. Cheltuielile sunt imense si responsabilii de la ape sunt decisi sã dea în vileag vinovatii.

„În acte, firma are activitatea suspendatã, dar ei lucreazã în continuare. E vorba despre un domn Ciorea de la Pui, care ne face cele mai mari probleme în dispretul legii.  El carã lemne zilnic, l-am filmat si sperãm sã îl sanctioneze garda de Mediu”, a mai adãugat Costel Avram. Exploatãrile forestiere din estul Vãii Jiului au creat an de an probleme populatiei, iar când turbiditatea creste foarte mult, oamenii riscã sã rãmânã fãrã apã la robinet.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Garda de Mediu chematã pe Taia pentru tapinari

  • 27 mai 2013 la 22:35
    Permalink

    dar turbiditatea apei de unde exploteaza firma lu jurca nu atin masurat-o! sau analfabetul asta este din usl si astia sunt la putere!!!!!
    cu accentul pe u

Comentariile sunt închise.