N atalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: ”BINELE există și este făcut de OAMENI”

”Gala Națională a Binelui – 2024” aflată la a doua ediție a fost structurată pe cinci
categorii de premianți: Educație și tineret, asistență socială și servicii medicale; Drepturile copilului și ale familiei; Antreprenoriat; Comunitate și implicare socială; Egalitate de Șanse și Violență Domestică.
A fost un apel deschis către toate organizațiile din țară pentru a-și înscrie proiectele. Au fost depuse peste 120 de proiecte și au fost acordate 54 de premii. Vorbim aici despre organizații care s-au implicat în ajutorarea mamelor și copiilor vulnerabili, au oferit suport și servicii de recuperarea copiilor cu diverse afecțiuni grave, au promovat sportul și alte activități sănătoase, au sprijinit tinerii și studenții, au pus umărul la lupta anti-drog, au educat și au format caractere, dar au și promovat drepturile fiecărei categorii de persoane. ”BINELE există și este făcut de OAMENI. Sunt convinsă că puterea exemplului dumneavoastră, a muncii dumneavoastră va determina pe cât mai mulți români să îndrăznească mai mult, să facă mai mult bine pentru semenii lor. Doar împreună vom reuși și mai mult, doar împreună vom avea proiecte mai multe și mai frumoase pentru copii, tineri, părinți și bunici. Felicit din suflet toate aceste asociații și fundații pentru tot ceea ce fac și le asigur că vor găsi în mine un partener de nădejde”, a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. La categoria ”Educație și tineret, asistență socială și servicii medicale” premii au primit: Asociația SAMAS, Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație, Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală, Asociația KinetoBebe, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Asociația Blue Life Autism, Asociația Junior Sport, Federația Neguvernamentală Antidrog, Asociația M.A.M.E, Asociația Parentropolis, Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD, Organizația Națională Cercetașii, Asociația ŞANSA TA, Școala de Valori. Organizațiile premiate pentru categoria ”Drepturile copilului și ale familiei” au fost: Asociația ”Consiliul Tinerilor Instituționalizați Filiala Cluj; Asociația Rafael Versus Autism; Asociația Autism Baia Mare; Asociația FDP – Protagoniști în educație; Asociația HELP AUTISM; Asociația SOS Satele.

Evenimentul s-a desfășurat la Sala Luceafărul din București, în prezența reprezentanților Guvernului, Parlamentului și ai unor asociații și ONG-uri de succes din România.