H otărât lucru, Jiul nu știe, nu poate în nici un fel marca de la 11m. A demonstrat-o cu cele trei ratări din Cupa României (Aerts, Keszeg, Ferhaoui), acum a mai venit una, ratarea lui Cocină din campionat. Se pare că distanța ,,legală” de la 11m la poartă e cu ghinion, cred că din cele patru lovituri de la această distanță, dacă erau duse mai în spate, eficiența ar fi fost mai bună!

Jiul a început bine partida cu liderul de la Deva, dar vai, urmează un penalty, Cocină trage slab, portarul Bădescu apără și de-aici nu mai iese nimic! În sensul că nu se mai marchează, deși jiuliștii au o primă repriză bună, cu încă trei mari ocazii de a deschide scorul: min.25, portarul Bădescu are o intervenție senzațională la șutul lui Dănăilă, min.27, același Dănăilă trimite razant cu capul peste transversală, min.30, din nou Bădescu se remarcă la șutul lui Cocină, dar e drept, portarul jiulist Leo Mureșan (min.35) are și el o intervenție salvatoare la șutul lui Alex. Popescu.

După pauză, devenii echilibrează jocul, ocaziile mai dispar, fundașii Jiului, Torkos și Bg. Matei resping cu siguranță toate mingile trimise în careu, Kayondo pare a fi un pericol pentru gazde, Al. Doboș având și el câteva pase filtrante de efect.
De cealaltă parte, Ferhaoui nu este în cea mai bună zi, înlocuitorul său, Batchabi nu găsește nici el cele mai bune soluții, una peste alta, un meci de 0 – 0 care pare a mulțumi ambele echipe, deși cu puțină șansă, Jiul putea acumula toate cele trei puncte.

JIUL – C.S.M DEVA 0 – 0
JIUL PETROȘANI (antr. George Zima): L.Mureșan, L.Kis, Cocină (min.70 Batchabi), Ferhaoui (min.65 Aerts), Keszeg, R. Sandu, L. Pop, Dănăilă (min.85 Istratie), Torkos, Bg. Matei, Jurcuț.
C.S.M DEVA (antr. Ștefan Nanu):
Bădescu, Iana, Șulea (min.46 Kayondo), Al. Iordache, Țoiu (min.35 D. Creciunesc), Fl. Stelea (min. 90+2 Pencea), Bloj, Plută, Gabi Vișan, Al. Doboș, Al. Popescu (min. 60 Lemac).
ARBITRU: Nicolae Breoi – Ploiești.
SPECTATORI: 1.000.

LIDERUL ȘI-A ÎNTĂRIT POZIȚIA
l Etapa a 7 – a, a fost una a gazdelor, doar C.S.M Deva reușind un rezultat de egalitate la Petroșani. l Hațeganii au menținut un rezultat de egalitate până în min. 72, apoi au cedat cu 1 – 2 la Filiași. l Voința Lupac a condus cu 1 – 0 la Șimian, dar golgeterul Velici a întors rezultatul pentru Viitorul Șimian la 2 – 1 în 11 minute. l Aurul Brad pierde din nou, 2 – 3 la Viitorul II Tg. Jiu, conturându-și un viitor sumbru.

GOLGETERII
7 goluri: Al. Popescu – C.S.M Deva, Velici – Viitorul Șimian;
6 goluri: Jinga – Voința Lupac;
4 goluri: Săulescu – Gilortul Tg. Cărbunești, Trip – Viitorul Șimian.

GENU TUTU