Foc stins si de instantã / SNÎMVJ nu trebuie sã plãteascã pentru stingerea unui incendiu

Societatea Nationalã de Închideri Mine a scãpat de nota de platã perceputã de administratia localã de la Petrila pentru stingerea unui incendiu în incinta unitãtii miniere.

Societatea de închideri a fost actionatã în instantã pentru neplata unei facturi de 18 mii de lei pentru stingerea unui incendiu. Pompierii din localitate au fost solicitati sã intervinã la stingerea unui incendiu care a izbucnit în urmã cu un an la unitatea minierã. “Este vorba de un incendiu care a avut loc anul trecut la niste ateliere de la Mina Petrila, iar interventia a fost efectuatã de pompierii petrileni dupã ce acestia au fost alertati prin serviciul de urgentã 112. Printr-o hotãrâre de Consiliu Local de la Petrila s-a stabilit cã societãtile comerciale trebuie sã încheie contracte cu SVSU pentru diferite activitãti, dar nu si pentru stingerea incendiilor”, au declarat reprezentantii SNÎMVJ. Primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel, sustine cã toti cetãtenii sunt obligati sã achite o taxã pentru sustinerea acestui  serviciu, iar cei de la societatea de închideri nu au avut încheiat un astfel de contract.

“Am fost dati în judecatã de cãtre cei de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului pentru cã le-am pretins sã plãteascã o interventie pentru cã nu au contract. Toate societãtile comerciale din orasul Petrila, toti cetãtenii din orasul Petrila achitã odatã cu impozitul si taxele locale  contributia pentru Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã contributie prin care se asigurã si interventiile necesare în caz de incendiu. Aceastã societate nu a avut contract cu noi, a fost un incendiu la garajele de la mina Petrila si am perceput prin serviciul nostru sã se plãteascã interventia respectivã si ei nu au fost de acord si ne-au actionat în instantã. Cetãtenii plãtesc o contributie de 5 lei pe an si de persoana”,  a subliniat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila. Instanta de la Petrosani a respins solicitarea Primãriei Petrila în acest dosar.  “Respinge cererea privind emiterea ordonantei de platã formulatã de creditoarea Unitatea Administrativ Teritorialã Orasul Petrila, împotriva debitoarei Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului S.A. – Mina Petrila”, se aratã în solutia instantei de la Petrosani.  Pompierii petrileni au intervenit în cursul anului trecut la stingerea a douã incendii care au avut loc la unitatea minierã din localitate, iar primãria Petrila a emis facturã pentru aceste servicii de urgentã.

Monika BACIU