O firmă păcălită, în urmă cu câțiva ani, de Societatea Națională a Huilei oferă cel mai bun preț de pe piața de energie. Getica 95 Com, o companie românească și furnizor de energie mai ales pentru clienții comerciali, a lansat o ofertă de energie electrică pentri populație care este cea mai bună din piață, peste cea a Hidroelectrica, titrează e-nergia.ro.

Getica 95 Com oferă un preț al energiei active de 0,24 lei/kWh, pentru populație, la care se adaugă, evident, celelalte taxe și tarife reglementate de legislația în vigoare (tarife de transport, de distribuție,
certificare verzi, contribuție de cogenerare, accize și TVA. Oferta este pentru clienții din toată țara, nu presupune vreun abonament, însă contractul cu acest preț ferm garantat de furnizor se încheie pentru doar patru luni, cu posibilitatea de prelungire.
Getica 95 are o poveste alambicată cu fosta Societate Națională a Huilei. La data de 1 aprilie 2013, Getica 95 încheia un contract de furnizare de energie electrică cu Societatea Națională a Huilei. Perioada contractului era cuprinsă între 01.05.2013.-03.09.2014 și avea un preț de 205 lei pe MW.
Fix un an mai târziu, reprezentanții SNH au transmis către Getica 95 faptul că reziliază în mod unilateral contractul.
Potrivit ultimelor date ale ANRE, Getica 95 Com avea, la finalul lui octombrie 2020, o cotă de 7,53% din piața totală pentru clienții finali. Compania, cu sediul în Râmnicu Sărat, este activă pe piața de energie încă din 2010, este controlată de omul de
afaceri Viorel Tudose.
În anul 2020, Getica 95 COM SRL a încheiat un
contract subsecvent la un contract existent cu Penitenciarul Deva. Valoarea contractului a fost de 1.533,71 lei.
Cosmin BACIU