T ermocentrala Mintia a fost vândută, însă procedura de valorificare a acesteia a fost contestată de o persoană fizică.

Contestația a fost înregistrată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor în data de 9 septembrie.
„Prin „contestația” fără număr de înregistrare la emitent, transmisă prin
e-mail și înregistrată la Consiliu (…), formulată de către (…), „în legătură cu licitația din 26 august 2022 prin care s-a înstrăinat fraudulos Termocentrala Mintia” organizată de COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA, cu sediul în Petroșani, strada Timișoara nr. 2, județul Hunedoara, s-a solicitat „anularea licitației datorită subevaluării grosolane a obiectului licitat, care lezează interesele Statului Român”, arată contes­tația.
C ontestația a ajuns în instanță
Reprezentanții Consi­liului Național pentru Soluționarea Contestațiilor și-au declinat competența în favoarea Tribunalului Hunedoara.
„În temeiul dispozi­țiilor art. 12 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 declină competența de soluționare a contestației formulată de către (…) în contradictoriu cu COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA SA în favoarea Tribunalul Hunedoara – Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal”, arată decizia CNSC.
Instanța de la Tribunalul Hunedoara a fixat termen de judecată pentru luna februarie. Atunci ar urma să se pronunțe soluția în dosarul în care vânzarea termocentralei Mintia a fost contestată.
La finalul lunii decembrie, Mass Global Energy a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, după ce, marţi, a achitat restul de 81 de milioane de euro din preţul la care aceasta a fost valorificată, informează compania Expert Insolvenţă, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara.
Astfel, termocentrala Mintia a intrat, oficial, în posesia firmei irakiene cu sediul în Iordania, înregis­trată în insulele Cayman.
Monika BACIU