Servicii de eliberare a pasapoartelor functioneazã în judetul Hunedoara la Deva si la Petrosani. Deputatul PSD, Ilie Toma, a revenit la Ministerul de Interne cu o nouã solicitare privind deschiderea unor noi servicii de eliberare a pasapoartelor, în judetul Hunedoara. Este de notorietate faptul cã hunedorenii au asteptat la cozi interminabile pentru a-si întocmi documentele de cãlãtorie. La sfârsitul lunii decembrie, ministrul de Interne, Carmen Dan i-a rãspuns deputatului hunedorean.
“Referitor la faptul cã pentru eliberarea unui pasaport cetãtenii “sunt nevoitI sã se deplaseze la un singur serviciu pe judet”, respectiv cel din municipiul Deva, precizãm faptul cã, tocmai pentru a veni în sprijinul solicitantilor de pasapoarte, începând cu data de 18 octombrie 2012, a intrat în vigoare Hotãrârea Guvernului nr. 992/2012 pentru completarea Hotãrârii Guvernului nr. 1.693/2004 privind modul de organizare si functionare a serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, cu o dispozitie nouã care prevede faptul cã, prin ordin al Prefectului, cu avizul Directiei Generale de Pasapoarte, se pot înfiinta puncte de lucru ale serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple electronice, în altã localitate decât cea în care îsi are sediul serviciul public comunitar respectiv”, aratã rãspunsul Ministerului de Interne.
În urmã cu câtiva ani, la Petrosani a fost înfiintat un astfel de serviciu. Si aici, în decursul anilor mii de persoane si-au întocmit pasapoartele.
“Prin urmare, în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Hunedoara a fost înfiintat un punct de lucru în orasul Petrosani (program de lucru: joi – 10:00 – 14:00), unde sunt preluate, sãptãmânal, cereri de eliberare a pasapoartelor simple electronice, respectiv eliberate astfel de documente”, mai aratã rãspunsul.
Monika BACIU