A DR Vest a lansat un nou ghid de finanțare, pentru cei care vor să deschidă o fabrică. Poate fi vorba despre o fabrică de produse industriale, de textile, cum ar fi îmbrăcămintea, de încălțăminte, ori produse de ceramică, sau bijuterii. Sunt disponibili 20 de
milioane de euro.

Potrivit specialiștilor de la ADR Vest, proiectele dedicate microîntreprinderilor, destinate producției, au la dispoziție 20 de milioane de euro.
Lista firmelor eligibile cuprinde de la activități de fabricare a covoarelor și mochetelor, la fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru lucru, articole tehnice și industriale din textile,
articole de lenjerie de corp și alte
articole de îmbrăcăminte, fabricate prin tricotare/croșetare, articole de voiaj și marochinărie, fabricarea încălțămintei șamd.
De asemenea, cei de la ADR Vest zic că, printre activitățile eligibile, se mai regăsesc producția de metale prețioase și bijuterii, fabricarea de obiecte și produse din ceramică sau articole din sticlă, fabricarea de
produse din beton/ipsos pentru construcții (beton, mortar, ciment, var etc.), fabricarea de construcții metalice, de uși și ferestre din metal sau articole de feronerie.
Sunt incluse și fabricarea diferitelor piese de mobilier, a instrumen-telor muzicale, a jocurilor și jucăriilor, în total 119 coduri CAEN.
Ce se finanțează exact, ce trebuie să urmărească proiectele și când se estimează depunerea lor, vedeți în ghid, pe site-ul ADR Vest, care este Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.
Diana Mitrache