Expozitie personalã la doar 9 ani

Mario este un copilas micut, subtirel, curajos, de doar 9 ani, despre care mama sa ne-a spus cã avea 600 de gr. la nastere. A fost mereu timid si introvertit, dar desenul si metaloplastia l-au fãcut volubil si, marti, 14 februarie, a vernisat, alãturi de colegii lui, prima sa expozitie.

Are o multime de desene, viu colorate, dar si lucrãri de metaloplastie, pe care le-a fãcut la Clubul Copiilor, în dupã-amiezele când a stat la cercul de desen.

„Am fãcut o vrãjitoare, o caracatitã, un trol, un bãietel. Îmi place sã desenez si preferatele mele sunt desenele cu o pumã, pe care le-am fãcut. De obicei fac din cap desenele, dar mã mai iau si dupã altele poze. Colegilor mei le plac toate si spun cã este foarte frumos la expozitia mea. Am si metaloplastie. Nu e asa de greu, dar stiu cum sã fac”, a explicat micutul Mario Sibisan, artist în devenire. Nu se descurcã foarte bine sã explice el cât e de greu este sã mânuiesti tabla, din care a realizat minunatele sale opere de metaloplastie, ori cum a combinat culorile, dar profesoara lui spune cã a evoluat uluitor de repede, motiv pentru care a si strâns atât de multe lucrãri, toate grupate sub genericul „D-ale copilãriei”. Initial, Mario a ajuns mai mult ca sã se acomodeze cu desenul si profesoara sa recunoaste acum cã are un mic geniu, cãruia i-a organizat o expozitie personalã. „Când acest copil a pãsit pe usa clasei mele de la Clubul de metaloplastie, destul de interiorizat, de timid, nu prea stiam ce sã spun. A venit, mi-a  prezentat niste lucrãri si apoi am fost atât de încântatã si am avut multã încredere în capacitatea lui, desi mi se pãrea foarte mic si nu prea lucram cu copii de vârsta lui. Bineînteles cã rezultatele s-au vãzut si ambitia lui, cu care a realizat tot ce vedem aici, m-a dus clar cu gândul cã trebuie sã îi organizez o expozitie a lui, personalã. Merita sã aibã un punct de plecare”, a spus Mihaela Cioc, profesoara lui de la Clubul Copiilor Petrosani, cea care l-a încurajat si i-a cultivat zilnic talentul.

Mario a expus peste 200 de desene, toate realizate în ultima vreme, iar colegii lui i-au fost aproape si i-au admirat lucrãrile, i-au cerut pãreri si indicatii si, la final, toti su foat de acord cã este foarte bun. „Este un coleg foarte bun, talentat si cred cã este minunat”, ne-a spus unul dintre copiii de aceeasi vârstã cu el, care a venit la vernisaj.

Diana Mitrache

Advertisements