Eroii au fost cinstiti la Petrosani

Municipalitatea de la Petrosani i-a cinstit pe eroii neamului. În vremurile tulburi ale României, au fost oameni care au apãrat si au fãcut sacrificiul suprem pentru un crez. De Ziua Înãltãrii Domnului, când sãrbãtorim Ziua Eroilor, toate gândurile noastre se întorc cãtre cei cãzuti pentru credintã, libertate, dreptate, pentru apãrarea tãrii si întregirea neamului, aducându-le un pios omagiu.

“Suntem la o mare sãrbãtoare a românilor si a întregii crestinãtãti, este si Înãltarea Domnului, dar este si ziua eroilor neamului, se împlinesc astãzi 100 de ani de la momentul 1916 când România a intrat în primul Rãzboi Mondial, iar aici se odihnesc o serie întreagã de soldati, atât români, cât si de altã nationalitate. E o datorie de onoare a noastrã sã îi comemorãm si sã le arãtãm respectul nostru, cel putin o datã pe an atunci când este ziua lor. E un moment emotionat si sunt foarte bucuros cã cei mici vin si tin un program artistic extraordinar”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociatia Cultul Eroilor din Petrosani. Reprezentantii asociatiei vor ca anul acesta sã schimbe aspectul cimitirului în care se odihnesc eroii neamului.

“E un moment important, mai ales cã anul acesta se împlinesc 100 de ani de când acesti eroi ai neamului si-au dat obstescul sfârsit pentru ca noi sã fim ceea ce suntem astãzi. Nicolae Iorga spune cã neamul existã prin cultul eroilor. Lucrul acesta noi nu trebuie sã îl uitãm niciodatã si tocmai de aceea si asociatia Cultul Eroilor cât si Asociatia cadrelor Miliatre pentru urmãtoarea perioadã pânã la 1 decembrie 2018 avem o suitã de activitãti în care se încadreazã si aceasta, urmând ca în toamnã sã facem o pomenire a tuturor mortilor de aici respectând traditiile ortodoxe. În prima sâmbãtã din luna noiembrie vom face acest lucru. Pentru anul viitor când cimitirul împlineste 100 de ani de existentã, cu sprijinul Consiliului Local si ai unor membri ai Filialei Cultul Eroilor Petrosani, care pe lângã participarea directã a participat si material, vrem sã schimbãm fata acestui cimitir, am comandat o placã comemorativã”, a declarat Ioan Levitchi, presedintele Asociatiei Cultul Eroilor.

În cadrul manifestãrilor au avut loc depuneri de coroane de flori, dar si un moment artistic oferit de prescolarii de la grãdinita PP3, coordonati de doamna Evelina Panã.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Eroii au fost cinstiti la Petrosani

  • 9 iunie 2016 la 22:12
    Permalink

    ode conducatorilor sub bagheta multiubitei directoare de la gradi….traiasca partidul…oricare ar fi el, dar sa fim la putere….

Comentariile sunt închise.