Trei reprezentanți a avut România la competiția care s-a desfășurtat miercuri în Florida, Microsoft Office Specialist World Championship.

Ei se află în Orlando, Florida la competiția globală care reunește peste 200 dintre cei mai buni utilizatori ai aplicațiilor Microsoft Office din lume. Printre ei și Emilia Slavu, o absolventă a Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva, acum studentă la Universitatea Politehnică din Timișoara.
Cei de la Certipo România au spus că tinerii noștri „au combinat cu bine stresul sesiunilor de testare cu distracția și relaxarea, la Disney World, Florida”, iar la final, s-au aflat printre cei mai buni specialiști IT în acest domeniu.
Cu sufletul la gură au privit toți cei care o știu pe Emilia, întreaga ceremonie la care au participat, iar mama sa, învățătoare la Petroșani a
felicitat-o public, pe o rețea de socializare. „Participarea Emiliei la Microsoft Office Specialist World Championship mi-a umplut sufletul de bucurie. S-a înscris de patru ori la acest prestigios concurs și s-a calificat la faza națională de fiecare dată. La ultimele două ediții a reușit să se califice și la faza mondială: anul trecut la categoria Excel, anul acesta la PowerPoint. (…) Nu au urcat pe podium, (n.r. cei trei tineri româîni) dar sunt niște învingători. Norocul a fost, de această dată, de partea asiaticilor. Așa s-a nimerit, dar oricare dintre cei aproape două sute de concurenți putea fi câștigător. Fiecare este valoros, altfel nu ar fi ajuns acolo. Poate, data viitoare… Vă mulțumesc tuturor celor care ați trăit emoțiile acestui concurs, alături de noi! Vă mulțumesc tuturor pentru urări și gânduri bune! Și, nu în ultimul rând, le mulțumesc profesorilor care, de-a lungul anilor, au format o campioană!”, a scris Petronela Vali Slavu, mama Emiliei.
Diana Mitrache