Elevii Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” din Hunedoara au avut parte de o experiență memorabilă în timpul vizitei la Barajul Valea de Pești, organizată de S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Această excursie le-a oferit tinerilor oportunitatea de a înțelege importanța infrastructurii hidrotehnice și de a fi sensibilizați cu privire la protejarea resurselor de apă.
Gazdele de la S.H.I Petroșani au primit cu entuziasm grupul de elevi și cadre didactice, împărtășindu-le cunoștințele și pasiunea lor pentru menținerea și protejarea calității apei. Elevii au avut ocazia să învețe despre funcționarea barajului și rolul esențial al acestuia în gestionarea resurselor hidrice.
Vizita a inclus o serie de activități educative menite să conștientizeze tinerii despre necesitatea protejării apelor. Personalul S.H.I Petroșani a explicat elevilor cum gesturi simple, dar esențiale, în viața de zi cu zi, pot contribui la menținerea calității apei.
„Vizita copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă ‘Rudolf Steiner’ Hunedoara la Barajul Valea de Pești a adus bucurie și încredere colegilor noștri de la S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Scopul principal al acestei activități a fost conștientizarea și sensibilizarea legate de importanța păstrării și protejării calității apei. Evenimentul face parte din calendarul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Dunării din acest an,” au declarat reprezentanții Apele Române Jiu.
Această vizită se înscrie într-o serie de acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Dunării, sărbătorită anual pe 29 iunie, care au ca scop promovarea importanței fluviului și a afluenților săi. Ziua reunește comunități de-a lungul bazinului Dunării într-un efort comun de protejare și conservare a acestui important curs de apă.
Elevii au plecat de la Barajul Valea de Pești nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu o înțelegere mai profundă a importanței apei și a modului în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea acestei resurse vitale. Această vizită a subliniat încă o dată că educația ecologică și implicarea activă sunt esențiale pentru dezvoltarea unei atitudini responsabile față de mediu în rândul tinerilor.
Monika BACIU