Drumul spre Parâng, 70% gata

 

Anul acesta, drumul spre Parâng va fi gata într-o proportie de aproape 80%. Sunt lucrãri ce deja au demarat, terasamentele sunt stabilite, lãrgirea arterei existente s-a fãcut si constructorul, chiar dacã este mult încurcat de vremea ploioasã, promite cã se încadreazã în termene.
De altfel, o bunã parte din lucrãrile grele deja s-au executat.
„În momentul de fatã suntem la un procent 70% din terasamente, toate elementele  prefabricate, pentru scurgerea apelor, santuri, respectiv podete, au fost deja aduse în santier,  suntem în curs de aprovizionare cu  material granular  pentru începerea pietruirii si sper sã ne tinem de cele promise în martie, sã fim la 80 – 90 % realizarea  acestui proiect”, a spus  Cãtãlin Flãmânzeanu, reprezentantul Strabag, firma constructoare a drumului.
Pânã în toamnã, o parte din lucrare este gata, iar asta sustin si cei de la Consiliul Judetean Hunedoara. „Estimãm cã finalitatea acestei investitii va fi în octombrie acest an, rãmânând pentru perioada octombrie – aprilie o serie de lucrãri legate de semnele de circulatie, scurgerile, protectia drumului”, a adãugat Mircea Bobora, presedintele CJH, prezent în munte, pentru verificarea stadiului lucrãrii.
Drumul se face pânã sus la ANEFS
Cei care au cabane în zonã, mai sus de locul în care se terminã drumul, au cerut continuarea lui pânã sus în statiune.
Va fi posibil, iar lucrarea va fi finantatã de Consiliul Judetean Hunedoara, integral. Mai mult, si aceastã lucrare ar putea sã fie gata în acelasi timp cu drumul la care deja se lucreazã.
„La ultimele discutii ce le-am avut la sediul CJH, am stabilit cã putem  termina drumul într-un procent de 80% în acest an. În acelasi timp, noi, CJH, avem în vedere si portiunea de drum de la pilonul 17, la ANEFS, fiindcã drumul este proiectat pânã la pilonul 17. Noi nu putem, însã, sã îl lãsãm asa si am decis sã îl finalizãm, licitatia urmând sã fie pornitã anul acesta, iar odatã cu restul drumului, poate vom termina si cealaltã investitie”, a mai precizat si Costel Avram, administratorul  public al judetului Hunedoara.
Si pentru portiunile în care drumul intersecteazã pârtiile de schi s-au gãsit solutii si ele nu vor împiedica nici schiorii, nici soferii ce vor alege acest drum ca sã ajungã în statiune.
Contractul a fost semnat în 2018, sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi  de 4 metri. Artera va traversa chiar si pãrti ce vor intersecta pârtia de schi, va avea 4 km si jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi  construit un zid de  sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86 de lei.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Drumul spre Parâng, 70% gata

 • 5 iunie 2019 la 19:56
  Permalink

  Spor la treaba sa vedem odata asfaltat drumul judetean din Parang .

 • 5 iunie 2019 la 21:04
  Permalink

  mai bine faceau investitii la minele dalja si campul lui neag

 • 7 iunie 2019 la 00:03
  Permalink

  Castiel cat este comisionul ? Mitzi prinde ceva …?!:)))

Comentariile sunt închise.