N u sunt avize, nici bani pentru drumul spre Herculane, și nici acum nu se poate vorbi despre continuarea lucrărilor. Este ca o fata Morgana, acest drum, însă, primarul de la Uricani spune că vede deschiderea din Vestul Văii Jiului, prin alt drum, ce pleacă din apropierea barajului de la Valea de Pești, spre Gorj.

Nici în acest an nu s-a clinit vreo piatră de pe DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane. E un drum care a fost uitat sau împiedicat de ecologiști și asta spune acum și Dănuț Buhăescu, primarul care a tot sperat în pornirea lucrrăilor. „Drumul spre Herculane este un subiect mort. Ați văzut că ba Orban, ba Cîțu, au tot zis de el, dar și ultima intervenție, acum 2 luni, a senatorului Sălan (N.R. Viorel Sălan), din Hunedoara, au fost zadarnice.
Dar noi vom continua demersurile”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Drumul se construiește din 1999, dar nu s-a mai finalizat, iar acum, primarul vorbește despre un nou proiect, care să mai scoată populația de qaici spre Gorj, mai repede, dar și să atragă aici turiștii. „Pe noul PNDL 3, Consiliul Județean Hunedoara a trecut pe lista de priorități, drumul Valea de Pești – comuna Runcu, Gorj. Cei de la Runcu deja au constructor să înceapă lucrările de acolo spre noi, iar noi, dacă vrem să mergem la Herculane, până s-o face drumul acela, mai ocolim 17 km pe aici, nu 54, cât facem acum”, a mai adăugat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Obiectvul grupat sub denumirea generică ”Modernizare DJ 672 C limita județului Gorj – Valea de Pești – DN66A, de la km. 40+776 – 50+309”, ar putea fi oricând o alternativă la cel spre Herculane. Autoritățile județene spun că lucrările vizează modernizarea a 5,3 kilometri de drum, care începe din Valea de Pești, în Hunedoara, trece pe lângă lacul de acumulare Valea de Pești și urcă în munți, spre limita județelor Hunedoara și Gorj, în mijlocul sălbăticiei.
Diana Mitrache