Doru Visan despre lichidarea CEH: “Riscuri existã”

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, sustine cã existã riscuri reale ca societatea Complexul Energetic Hunedoara sã intre în proces de lichidare.
Numai cã nu Ministerul Energiei a solicitat acest lucru, ci ministerul a confirmat aceste riscuri unei solicitãri a instantei de la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde se judecã dosarul insolventei Complexului Energetic Hunedoara.
“Abordãrile pot fi trunchiate. Existã un document oficial cerut de cãtre Curtea de Apel Alba Iulia referitor la insolventã, în care instanta ne solicitã, oficial, sã analizãm si sã avem în vedere cã existã si riscul lichidãrii generat de situatia financiarã a Complexului. Noi am spus cã am analizat si existã, întradevãr, acest risc de lichidare urmare a dezechilibrului financiar care existã. Nimic mai mult. Ministerul nu poate sã cearã lichidarea decât printr-un singur mod, si anume lichidarea se cere pe baza unui mandat pe care actionarul îl dã la AGA. Nu s-a fãcut niciodatã asa ceva. Riscuri existã. Este o speculare si un deranj generat de acea cerere a juutitiei. Justitiei nu poti sã îi rãspunzi cã e adevãrat sau fals, cã risti alte lucruri”,  a declarat Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Complexul Energetic Hunedoara se situeazã pe pozitia a doua în topul marilor datornici. Societatea hunedoreanã figureazã cu restante în valoare de 735 de milioane de lei. La asta se adaugã si datoriile comerciale ale societãtii care se ridicã la 4 miliarde de lei.
Monika BACIU

5 comentarii la „Doru Visan despre lichidarea CEH: “Riscuri existã”

 • 30 octombrie 2018 la 19:44
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci nu va mai fi datorii !

 • 31 octombrie 2018 la 09:58
  Permalink

  Nu exista riscuri. Exista certitudini !

 • 31 octombrie 2018 la 11:15
  Permalink

  Sa se inchida odata acest C.E.H. !!!

 • 31 octombrie 2018 la 12:54
  Permalink

  Sa se inchida odata acest C.E.O. !!!

 • 1 noiembrie 2018 la 10:26
  Permalink

  Sa se faca investitii masive in si pentru inchiderea C.E.H. – ului !!! sa fie alocate fonduri suficiente pentru a fi acordata o ordonanta decenta pentru tot personalul C.E.H. – ului !!!

Comentariile sunt închise.