70 de mineri pleacã din CEH. 65 de noi mineri încep lucrul

De la 1 noiembrie, toti cei 65 de angajati care au fost slecetati la Complexul Energetic Hunedoara intrã în lucru. Încadrarea lor s-a fãcut etapizat si acum urmeazã o nouã etapã de disponibilizãri.
O parte pleacã pentru cã au deja conditiile de pensionare, în timp ce în subteran este nevoie de fortã de muncã proaspãtã. „Angajãrile au fost fãcute si o parte dintre cei care vin vor fi angajati de la 1 noiembrie. În ceea ce priveste concedierile, vreau sã vã spun cã proiectul de HG, care statuteazã acest lucru se aflã la Ministerul Finantelor, iar în momentul în care va iesi, va fi supus la vot în Guvernul României.  (…) În prima fazã, sunt cei 70 de oameni de la EM Lonea, care trebuiau sã plece din luna iunie, iar pentru cei din decembrie, cifra va varia în functie de modul în care vom continua activitatea la cele douã exploatãri de la 1 ianuarie 2019”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ în cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Oamenii vor ajunge sã lucreze la minele Livezeni si Vulcan, dar trebuie precizat si faptul cã CEH trece printr-o crizã uriasã având datorii de aproape un miliard de euro. Cifra datoriilor este formatã din datorii clasice, cãtre furnizori, ori la bugetul de stat, dar si 1,6 miliarde de lei, însemnând amenzi pe care CEH le-a primit ca urmare a neîndeplinirii conditiilor de mediu.
Diana Mitrache

8 comentarii la „70 de mineri pleacã din CEH. 65 de noi mineri încep lucrul

 • 30 octombrie 2018 la 19:47
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci huila din valea jiului va fi rentabila si nu vor mai fi datorii .

 • 30 octombrie 2018 la 21:42
  Permalink

  Greu de inteles, trimiti in pensie si disponibilizare (majoritatea au conditiile de pensie aproape sau chiar indeplinite) un numar de oameni si angajezi imediat acelasi (aproape) numar de oameni care peste un timp vor dori si ei bani de disponibilizare. Sunt printre cei care pleaca oameni care au conditiile de pensie indeplinite (si atunci ma intreb de ce sa li se mai dea bani de disponibilizare), iar printre noii angajati sunt oameni care au luat cel putin una, doua disponibilizari. Dar probabil ca acesti bani sunt maruntis, pe langa ceea ce au incasat cei care au adus mineritul in situatia de fata.

 • 31 octombrie 2018 la 06:51
  Permalink

  vorba aceea 🙂 doi incarca,,,doi descarca,,, 😛

 • 31 octombrie 2018 la 11:25
  Permalink

  Mai frate pana cand o sa mai mearga prosteala asta cu disponibilizari pe o parte si cu angajari pe de alta parte … dar C.E.H. – ul are datorii incomensurabile nuuuu ? inchideti-l dracului o data acest C.E.H. … nu este altceva decat sursa de imbogatire pentru unii acoliti politici … javre ordinare !!!

 • 31 octombrie 2018 la 11:52
  Permalink

  va merge mult si bine, cat timp uniunea are bani vor merge si minele

 • 31 octombrie 2018 la 12:56
  Permalink

  Sa se inchida odata Complexul Energetic Oltenia !!!

 • 1 noiembrie 2018 la 10:28
  Permalink

  Sa se faca investitii masive in si pentru inchiderea C.E.H. – ului !!! sa fie alocate fonduri suficiente pentru a fi acordata o ordonanta decenta pentru tot personalul C.E.H. – ului !!!

 • 1 noiembrie 2018 la 11:13
  Permalink

  e momentul potrivit pentru cei care detin ” birturi si crasme „‘…..banii pe care ai veti primi drept plati compensatorii …acolo se vor duce…..la fel ca si in vremurile trecute …..locuintele gratuite primite de la sfanta mina ,pensionarile anticipate ,platile compensatorii ,bonusurile………toate vor avea ca si atunci …si acum ….destinatia finala – BIRTUL SI CRASMA….va veti dezvolta teribil zona …veti prospera de numa in viitorul apropiat…de pe acum explodeaza manelele si petrecerile in faimoasele voastre cartiere…..pe viitor insa… in maxim 2 ani…..”Dumnezeu cu mila” si „‘Doamne ajuta'”….

Comentariile sunt închise.