S unt două firme care vor să reabiliteze ultimii aproximativ 840 de metri din drumul ce duce în Parâng. Va fi o lucrare dificilă și săptămâna viitoare vor fi analizate ofertele. Se va lucra până în toamnă, când oficialii din Consiliul Județean spun că este termenul de finalizare.

Mai este o proțiune de mai puțin de
1 km spre partea de sus a stațiunii Parâng, iar drumul respectiv va fi reabilitat. Sunt doi ofertanți și va fi desemnat constructorul drumului, săptămâna viitoare. „Drumul în continuare, pe 840 de m se face din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. Sunt bani, iar acum suntem în stadiul în care analizăm ofertele și sperăm ca, săptămâna viitoare să fie gata analiza și să desemnăm câștigătorul. Acum nu se putea lucra, dar se va lucra în iulie, august și în septembrie va fi drum până sus în Parâng”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Lucrările la drumul din Parâng au început încă din anul 2000, când artera a intrat în patrimoniul Consiliului Județean Hunedoara. Instituția s-a asociat cu primăria din Petroșani în 2016, când a fost semnat un acord în acest sens. Atunci a fost făcut și studiul de fezabilitate și în 2017 a fost obținută autorizația de construcție a acestuia. Întreg proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și cu o contribuție de la CJH.
În 3 septembrie 2018 s-a pornit lucrarea și valoarea acesteia a fost de aproximativ 17 de milioane de lei. Acum mai este mai puțin de 1 km de drum de reabilitat.
Diana Mitrache