Doi functionari de la Petrila, acuzati de inselaciune

Fostul consilier juridic al Primariei Petrila, in prezent notar public si un functionar din cadrul Primariei de la servicul de asistenta sociala sunt acuzati de o femeie din oras ca si-ar fi insusit prin inselaciune o locuinta ce a apartinut mamei sale.Ilinca Ratiu il acuza pe Ioan Mastacan si pe Gyongy Oaida ca prin viclenie ar fi reusit sa o convinga pe mama sa, bolnava de dementa senila si cu un grad grav de handicap, sa  le semneze un contract de vanzare cumparare prin care de fapt si-a vandut casa.

“Cu promisiunea ca in calitatea lor de functionari publici, la vremea respectiva  au posibilitatea de a-i asigura intretinerea intr-un azil de batrani au redactat si supus autentificarii mai intai o procura speciala prin care au stipulat ca Gyongy Oaida  sa vanda apartamentul cui va crede de cuviinta. Oaida i-a vandut casa lui Mastacan conta sumei de 4.000 de lei, desi pretul pietei era de 60.000 de lei, profitand de faptul ca mama avea discernamantul mult diminuat si nu cunostea valoarea banilor. In plus, acestia nu si-au onorat nici macar promisiunea de a o interna la azilul de batrani”, spune  Ilinca Ratiu.

Mai mult, Ilinca Ratiu sustine ca pentru a o convinge pe masa sa sa le vanda casa cei doi s-au folosit de tot felul de mijloace de inselaciune, pornind de la promisiuni ca mama sa, femeie de 84 de ani, se va marita cu Mastacan si pana la a o bate cu bestialitate. “Functionara publica a serviciului de asistenta sociala Oaida racola batrani bolnavi printre care si pe mama mea. A vrajit-o ca, ba se marita cu dl. Mastacan, ba o duce intr-un azil in care va fi tratata ca o regina, dupa spusele mamei ”, mai spune femeia. Dar cea mai grava acuzatie pe care Ilinca Ratiu i-o aduce fostului consilier juridic al Primariei Petrila, Ioan Mastacan este aceea de hartuire si agresiune.

“ M-a batut sa renunt la casa parinteasca. Mama era batuta la spital. Inainte sa moara am intrebat-o cine a batut-o si mi-a spus ca baietii lui Mastacan. Au hartuit-o  pana a decedat ”, mai spune Ilinca Ratiu.Pentru a-si recupera casa Ilinca Ratiu se plimba prin salile de judecata de 4 ani de zile.

Ioan Mastacan nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere, dar il asteptam la redactie in cazul in care doreste sa vina cu noi precizari.

Marius MITRACHE