Nu au sanse sa primeasca transa a treia din banii de disponibilizare. Minerii din Valea Jiului au aflat de la conducerea Companiei Huilei din Petrosani ca banii lor vor veni doar cand Comisia Europeana va da verdictul favorabil pentru acordarea subventiei.

Aproximativ 20 de fosti mineri au venit si joi in fata CNH la Petrosani ca sa afle cand vor primi banii de disponibilizare. Oamenii sunt cu fiecare zi care trece tot mai dezamagiti si nu inteleg de ce au fost mintiti.

„Nici nu mai stim ce sa facem. Unii spun ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a vorbit despre noi, altii ca nu si noi tot fara sanse suntem. De ce ne-au lasat sa plecam, daca nu aveau banii?”, a spus Sabin Firizoiu, unul dintre disponibilizati.

Din pacate, insa,cei din conducerea Companiei nu au avut un raspuns favorabil pentru ortacii care pana in septembrie au dat carbuni la CNH.

„Secretarul de stat a inaintat propunerea catre premierul Emil Boc pentru a fi discutata in sedinta de Guvern, dar nu s-a gasit o intelegere. Din pacate nu putem sa le dam acum banii acestor oameni. Ei isi vor primi sumele, dar cel mai probabil se asteapta aprobarea subventiei de catre Comisia Europeana”, a spus Constantin Jujan, director general al CNH.

Disponibilizatii nu au decis daca vor mai protesta, pentru ca deocamdata au inteles ca au doar promisiuni.

Oamenii trebuie sa mai primeasca fiecare aproximativ 7.000 de lei, bani care reprezinta ultima transa negociata inainte de a parasi sistemul minier.

Diana Mitrache