Zeci de disponibilizati care au plecat in septembrie de la minele din Valea Jiului au protestat luni in fata CNH. Oamenii sunt nemultumiti pentru nici acum nu si-au primit transa a treia din banii promisi la disponibilizare.

„Am lasat sa treaca sarbatorile, desi ni s-au promis acesti bani in decembrie. Nu mai stim ce sa facem. Nu suntem saraci, dar ne cerem drepturile noastre. Am fost mintiti cand am plecat si acum chiar vom face greva foamei, ca altfel nimeni nu ne mai ia in seama”, spunea luni dimineata un disponibilizat. „S-au scapat de noi, si-au realizat planul si cum ce mai au cu noi? Ne-au lasat asa ca pe fraieri”, spunea un altul. „Prefectul ne-a promis in decembrie ca vor veni banii. Numai minciuni si e dreptul nostru, deoarece atunci cand am plecat de la mina ni s-.a spus ca timp de 3 luni consecutiv vom avea banii”, spune un alt fost miner.

Oamenii au asteptat mai multe ore pana s-au putut intalni cu conducerea CNH. Disponibilizatii i-au cerut directorului general al CNH socoteala pentru banii lor.

Directorul general al CNH a spus ca problema disponibilizatilor ar putea fi luata in calcul doar in sedinta de guvern din aceasta saptamana. „Miercuri, avem promisiunea ca, in sedinta de Guvern, va intra pe ordinea de zi si proiectul ce vizeaza disponibilizatii. Speram ca atunci sa aflam cum stau lucrurile”, spune Constantin Jujan, director general al CNH.

Despre protestul disponibilizatilor, sindicalistii spun ca este firesc ceea ce se intampla si le dau dreptate oamenilor. „Protestul lor e justificat si e in concordanta cu modul in care CNH a gasit de cuviinta sa le rezolve problemele. Este

deranjant ca s-a ajuns aici, cand si prefectul Attila Dezsi le-a promis bani, iar administratia nu s-a purtat corect fata de oameni”, a declarat si Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului.

Un numar de 900 de oameni au plecat de la minele din Valea Jiului in luna septembrie, iar banii de disponibilizare au venit mereu cu intarziere. Oamenii mai au acum de primit aproximativ 7.000 de lei fiecare si isi pun toate sperantele in Ministerul Economiei.

Diana Mitrache