Actualitate

Deșeuri metalice, sticle sau conserve au fost adunate din Parcul Național Retezat

Un camion întreg cu mizerii a fost adunat din Parcul Național Retezat. Din zona protejată s-au adunat cantități uriașe de deșeuri, asta în timp ce reprezentanții Parcului Național Retezat atrag mereu atenția asupra faptului că astfel de comportamente nu sunt
permise în zonă.

Zeci de saci cu gunoaie de tot soiul, în special conserve, sticle sau chiar deșeuri metalice au fost adunate de angajații Parcului Național Retezat.
„Am venit cu mașina, am coborât cu camionul. Cam așa se rezumă prima acțiune de
igienizare în campania „Curățăm România”. Trebuie să ne responsabilizăm! Aveți respect față de natură! Aveți respect față de voi!”, arată reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat. Acțiunea de ecologizare a făcut parte din Campania Națională „Curățăm România”, desfășurată pe parcursul acestei luni.
„Administrația Parcului Național Retezat participă activ la Campania Națională „Curățăm România!”, iar în data de 12 aprilie zece colegi ne-am alăturat inițiativei Primăriei Comunei Râu de Mori, pe teritoriul căreia și noi ne desfășurăm activitatea la Centrul de vizitare APNR Ostrovel. Am urcat pe Valea Râului Mare și am coborât o mașină și un camion de gunoaie aruncate pe marginea drumului, dosite după pietre și chiar aruncate lângă râu”, au transmis reprezentanții APNR.
Reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat atrag atenția asupra faptului că deșeurile de orice natură, inclusiv cele biodegradabile, trebuie scoase din zonă și depozitate/ reciclate în mod corespunzător în locurile special amenajate.
Monika BACIUDeșeuri metalice, sticle sau conserve au fost adunate din Parcul Național Retezat