Lucrările de reabilitare de la Castelul Corvinilor au adus la lumină o descoperire istorică. În urma lucrărilor s-a descoperit o frescă din secolul al XV-lea. Totodată, la baza Turnului Alb a fost descoperit un etaj de apărare. Descoperirile au fost prezentate, astăzi, de reprezentanţii Castelului Corvinilor.
„Deşi castelul este închis vizitatorilor, lucrările de restaurare a acestuia sunt în plină desfăşurare, ocazie care ne-a rezervat o serie de surprize, în special în zona Turnului vechi de poartă şi a Turnului Alb. Odată cu deschiderea rosturilor şi îndepărtarea unor tencuieli realizate cu ciment, am avut plăcuta surpriză de a descoperi o intrare practicată în situl cetăţii de secolul XIV”, a declarat Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor Hunedoara.
O altă descoperire vine în zona Turnului Alb.

”Totodată, la etajul Turnului Alb, o plombă fragil montată într-o intrare de secol XVII ne-a adus plăcuta surpriză a unui acces într-o încăpere sigilată, ca să spunem aşa, după secolul al XVII- lea, cel mai probabil, secolul al XIX-lea, în timpul lucrărilor de restaurare. În acest sector, se păstrează, într-o stare de sănătate excepţională, o frescă de secol XV, cu care era Castelul Corvinilor împodobit în întregime. (…) O altă surpriză mare, care ne-a fost rezervată de aceste lucrări de restaurare, se referă tot la Turnul Alb, la baza căruia am constatat că există un întreg etaj de apărare care a fost astupat de-a lungul timpului. Este un etaj necunoscut până în momentul de faţă”, mai spune sursa citată.
Reprezentanţii Castelului speră ca după restaurare să deschidă spre vizitare şi aceste noi descoperiri. Castelul Corvinilor din Hunedoara  este reabilitat în baza unui contract cu fonduri europene de peste 5 milioane de euro.
Cosmin BACIU