A dministrația de la Petrila anunță că, de sâmbătă, s eva putea circula pe podul rutier din Petrila, care a fost recent construit. Toate lucrările au fost finalizate și traficul va fi fluidizat.

„Podul se va inaugura sâmbătă, la ora 11,00. Atunci vor veni cei din Consiliul Județean, Comisia de recepție și vom fi și noi, cei d ela primărie și cred că, la momentul acesta, toate lucrurile sunt rezolvate și din punct de vedere al actelor și al construcției, care a fost finalizată. Îl putem, deci, inaugura și va fi dat în folosință”, a spus Vasile Jurca, primarul din orașul Petrila.
Noua arteră, deschisă pe acest pod rutier, va asigura legătura cu DN7A, pe drumul de centură al orașului Petrila, pe drumul ce merge pe lângă incinta fostei mine Petrila și DJ 709 H.
Pentru acest obiectiv de investiții, finanțarea este nerambursabilă și a fost obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea totală fiind de 7 milioane de lei. Startul lucrărilor s-a dat în luna mai a acestui an și termenul de execuție era de un an. Așa că podul va fi dat în folosință mult mai devreme, deși, înm ultima perioadă, s-a vorbit despre inaugurarea lui de Moș Nicolae.
Diana Mitrache