P rimarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, a făcut o declarație îndrăzneață privind viitorul energetic al localității. El a subliniat că, deși Valea Jiului nu pare să fie potrivită pentru parcuri eoliene, Uricani are planuri mari pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

Dănuț Buhăescu a continuat, explicând că obiectivul lor principal este ca orașul Uricani să devină independent din punct de vedere energetic, mai ales în ceea ce privește instituțiile și serviciile publice.
”Nu cred că în Valea Jiului se vor face parcuri eoliene dar noi la Uricani vom merge pe viitor pe parcuri
fotovoltaice. Ne dorim ca pe viitor orașul Uricani să devină independent din punct de vedere energetic iar aici mă refer la partea de instituții și servicii publice. Acest lucru ni-l dorim să se întâmple în circa cinci ani de zile” , a declarat Dănuț Buhăescu primarul orașului Uricani.
Această inițiativă ar putea avea un impact semnificativ asupra comunității, oferind un mediu mai curat și durabil, reducând dependența de sursele tradiționale de energie și contribuind la economisirea costurilor. Este un pas important către un viitor mai verde și sustenabil pentru orașul Uricani.
Monika BACIU