De ieri, cãlãtorii sau navetistii din Valea Jiului care fie au avut treabã în orasul vecin, fie pur si simplu au venit la muncã în alt oras, au fost nevoiti sã plãteascã cu 1,50 sau chiar 2 lei mai mult. Transportatorul ZMK s-a vãzut nevoit sã creascã preturile pentru  cã, spun ei, plãtesc prea multe amenzi.

”Politistii parcã ne urmãresc în trafic. Sãptãmâna trecutã un sofer a primit 9000 de lei amendã pentru cã avea 3 cãlãtori care stãteau în picioare. Noi nu putem sã asigurãm transportul cu 2 lei si sã oferim tuturor cãlãtorilor locuri pe scaune. În aceste conditii, si pentru a respecta numãrul de locuri am fost nevoiti sã crestem tarifele. Oricum si asa mãrite, dacã comparati preturile noastre cu cele din marile orase o sã constatati cã sunt mult mai mici. Pentru cã sã supravietuim singura conditie a fost sã mãrim tarifele, asta este” a declarat Marga Szabo, reprezentantul firmei ZMK.

Preturile au fost mãrite doar pe ruta Petrosani – Uricani, cu 1,5 si 2 lei, nefiind afectate tarifele practicate de microbuzele care asigurã transportul în comun în aceiasi localitate.

Ieri, la prânz, dupã primele curse fãcute soferii spuneau cã persoanele care au avut treabã urgentã au plãtit mai mult pe bilet, însã au existat si persoane care s-au întors din drum. ”Am plãtit mai mult lasã-i încolo. Un leu nu le ajungea. 4 lei am plãtit azi de la Vulcan pânã la Petrosani, în loc de 2 cum era pânã acum”, a spus o pasagerã revoltatã de pretul prea mare. Mai mult, reprezentantii ZMK spun cã aceastã rundã de majorare a preturilor este doar prima, dacã în perioada urmãtoare situatia actualã nu se modificã societatea are în plan sã mai creascã pretul chiar si de douã ori mai mult.

Adina PÃDURARU