Dati „leul” pentru Jiul!

Chetã pentru Jiul Petrosani. Asa se vãd lucrurile acum, când finantatorul Alin Simota a zis cã nu mai poate sustine financiar echipa alb-negrilor. Singura sansã ar fi ca toatã lumea, care crede în fotbal, sã contribuie cu bani. Asta sustin acum si fanii, dar si Alin Simota, care crede în realizarea unei scoli similare cu cea a lui Hagi, dar nu mai poate finanta Jiul.

1_1site„Am dat un miliard de lei pe lunã ca sã ne zbatem în anonimat. Mai bine banii ãia îi canalizãm spre revigorarea centrului de copii si juniori, care va avea douã segmente. Unul de performantã si unul de masã”, a declarat Alin Simota, fost finantator Jiul Petrosani.

Cât priveste finantarea cu chetã de la oameni, Simota a spus cã nu se bagã, dar a declarat cã va face publice lunar cheltuielile pe care le va avea la Clubul Jiul, cu tot scepticismul pe care l-a manifestat fatã de aceastã idee. „Eu nu mã bag la asa ceva. Nu vreau  sã fie interpretabil. Probabil primãria, printr-o hotãrâre de consiliu sã-si formeze un departament si sã initieze acest lucru.

Dacã vom ajunge, vom anunta lunar ce cheltuieli se fac, cu copiii dupã ordinele de platã si dupã toate documentele justificative, dar în actuala conjucturã nu o vãd foarte fezabilã”, a mai adãugat Simota.

În altã ordine de idei, omul de afaceri Adrian Rus, unul dintre cei care a mai ajutat Jiul, spune acum cã solutia stã în mâna oamenilor de afaceri potenti.

1_2site„Din pãcate, trebuie adoptatã o solutie de compromis. Trebuie toate fortele care pot sã sustinã acest fenomen, fotbalul si echipa Jiul, solutii care trebuiesc luate în cel mai scurt timp. Altfel, aceastã echipã, un brand al Vãii Jiului, are sanse sã disparã. Nu stiu dacã acum poate sã existe un om singur capabil sã sustinã financiar echipa. Împreunã, mediul de afaceri si o colaborare mai bunã cu primãria Petrosani, cred cã putem sã o ducem mai departe într-un termen mediu”, a declarat Adrian Rus, om de afaceri.

Si fanii sperã în solutia salvatoare, iar echipa ar putea deveni o societate pe actiuni a Vãii Jiului. „Nu e prea roz la Jiul. Nu e bine deloc. La nivel declarativ, totul e bine si frumos, fapte deloc. Gata cu vorbele! Vrem fapte! Avem nevoie de oameni cu bani, ca Simota, Bercea, primãria sã se implice.

Sã demareze actiuni de strângere de fonduri, donatii legale, la vedere, ca sã nu mai aparã suspiciuni, cã noi suntem bolnavi de suspiciune. O societate pe actiuni la care sã contribuie oricine vrea”, a declarat Costel Grigore, unul dintre membrii galeriei echipei Jiul Petrosani.

Chiar dacã si-a anuntat prin presã intentia de a prelua Jiul Petrosani, omul de afaceri Emil Bercea nu a fost prezent la dezbaterea publicã. Totusi, primarul din Petrosani a spus cã e deschis oricãrei idei si a concluzionat cã întâlnirea a fost, totusi, de bun augur. „Au fost tot felul de opinii, dar s-a desprins o idee mai generalã, referitor la faptul cã am putea face o formã în care fiecare sã doneze o micã sumã de bani pentru a sustine echipa. Vom vedea, chestiunea, însã, va trebui îmbrãcatã într-o formã legalã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.

La întâlnirea de salvare a echipei Jiul din Petrosani, Simota a tinut sã precizeze cã va sustine o scoalã de fotbal  la Jiul si a subliniat cã nu mai vrea sã dea bani la o echipã mare. Simota sperã cã va da lovitura cu micii fotbalisti, pe care sã-i formeze la Petrosani, iar mai apoi sã scoatã bani din asta.

Aceasta a fost prima întâlnire, dupã mitingul de sustinere de duminica trecutã, iar suporterii îsi pun mari sperante în oamenii care le-ar putea fi de ajutor.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Dati „leul” pentru Jiul!

  • 23 februarie 2013 la 03:44
    Permalink

    NORMAL,TOATA LUMEA VREA CHETA!CA DOAR SI SIMOTA CAND N-AM AVUT BANI DE PAINE MI-A DAT UN LEU!
    PENTRU BASHTANII ASTIA NICI PT.COROANA NU MERITA DAT!

Comentariile sunt închise.