Cum vor autoritãtile locale din Uricani sã combatã marginalizarea socialã?

Autoritãtile locale din Uricani au stabilit un plan de mãsuri prin care vor sã combatã  marginalizarea socialã.  În cea mai vesticã  localitate a Vãii Jiului sunt mai multe familii sau  persoane vârstnice  singure si bolnave care  se aflã în prag de marginalizare socialã. Pentru a nu-i împinge la marginea societãtii, Consiliul Local a  stabilit un plan de  mãsuri care se va aplica în cazul acestora.
Astfel, aceste persoane vor beneficia de ajutoare alimentare destinate  categoriilor defavorizate prin Programul Operational de  Ajutorare a Persoanelor Defavorizate,celor care locuiesc în locuinte din fondul locativ li se va oferi sprijin pentru reabilitarea acestora, dar li se vor acorda si ajutoare pentru încãlzirea locuintei în perioada sezonului rece.  Acelasi plan de mãsuri prevede si scutiri de la plata impozitelor pe clãdiri pentru persoanele încadrate în grad de  handicap grav sau  accentuat, dar si reducerea cu 50% a taxei de  salubritate pentru  persoanele încadrate în grad de handicap grav  sau accentuat si pentru  persoanele singure sau familiile beneficiare de  ajutor social.  În ceea ce îi priveste pe elevi, acestia vor beneficia de burse scolare, dar si de transport la unitatea de învãtãmânt.
Monika BACIU

2 comentarii la „Cum vor autoritãtile locale din Uricani sã combatã marginalizarea socialã?

  • 31 ianuarie 2019 la 20:10
    Permalink

    Faceti demersuri la guvernul PSD pentru asfaltarea in acest an a drumului spre Herculane !

  • 1 februarie 2019 la 16:58
    Permalink

    Dar autorit??ile din Uricani cum vor sa rezolve canalizarea, reteaua de gaz metan pe strada Stadionului, Bulzului si mai jos catre mina, ca sa combata marginalizarea sociala ? Ce acolo traiesc altfel de oameni, ei nu platesc aceleasi taxe si impozite ca cei favorizati din oras ? Ati turnat in bataie de joc asfaltul pe str?zile pomemite fara scurgeri , apa intrand in curtile omenilor, fara sa va doara nici m?car in cot.Bani aruncati aiurea doar sa ne laudam ca am asfatat niste ulite, ca strazi nu pot fi numite.Cred ca din acest motiv nici nu au fost dezapezite nici pana azi.Noroc ca a trecut un taf pe acolo de a lasat niste urme pe acolo !

Comentariile sunt închise.