D rumul ce urcă spre Parâng nu este deschis circulației iarna, dar sunt două instalații de transport pe cablu în zonă. Una, nu funcționează pe timpul săptămânii. Decizia a fost luată de administratori, care pornesc ambele instalații doar în week-end.
„Vă informăm că, de luni până joi inclusiv, în stațiunea Parâng, funcționează doar telescaunul vechi. Restul instalațiilor vor fi active în funcție de numărul turiștilor”. Acesta este anunțul celor ce gestionează instalațiile de transport pe cablu din stațuiunea turistică pe care o putem vizita plecând din Petroșani.
Tot administratorii spun că, în vacanțele școlare și zilele libere legale, instalațiile vor fi operaționale începând de la
ora 9 până la ora 16:30 (cu posibilitatea de prelungire a programului pentru unele instalații). Asta, pentru a face față numărului de turiști care urcă să schieze în Parâng.
„Pe perioada de iarnă funcționează permanent ambele telescaune, mai ales în timpul vacanțelor, sau în sărbători. Dar din aprilie, funcționăm doar cu telescaunul vechi. La solicitare, de exemplu, folosim telescaunul vechi, pentru tabere de copii. Sunt două sau trei zile în care funcționăm cu ambele telescaune, în paralel”, spune Paul Ponyiczky, responsabilul cu telescaunul din Parâng.
Din 12 februarie încep vacanțele de iarnă, iar cei din parâng spun că, dacă vor fi solicitați, vor porni ambele telescaune.
De altfel, tot cei din Parâng spun că acum se poate schia pe pârtia de sub telescaun, pârtia A, pe B și copiii au o bandă care îi transportă spre pârtia pentru începători.
În 17 februarie are loc aici prima competiție Cupa Pro Parâng la schi de tură.
Diana Mitrache