Cu ce s-a ales Petrosaniul dupã vizita Rovanei Plumb?

Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a cerut bani, la discutiile cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, pentru a duce utilitãtile, respectiv gazul si canalizarea spre zona industrialã de la Livezeni, acolo unde ar putea veni investitori care sã dezvolte o afacere.
S-a referit si la muzeul mineritului, care are un proiect finantat în parte cu bani europeni, ori la  reabilitarea  infrastructurii, în zona Coloniei, sau în zona de deasupra UMIROM, ori pe strãzile din spatele primãriei, proiecte ce au detaliile tehnice de executie finalizate. De fapt, primarul din Petrosani a cerut si o discutie despre termoficare, în ideea în care nu mai rãmâne singurul racordat la acest sistem si a cerut, tot în acest sens, investitii în minerit, pentru cã altfel nimic nu va fi viabil.
„Se pare cã existã o  posibilitate, vom vedea la Bruxelles, sã se dea bani  pentru co-finantãrile de la proiectele europene, din partea guvernului, sau din alte surse, însã, în ceea ce priveste proiectele de infrastructurã mare, care nu sunt eligibile acum pe axele de finantare si aici vorbim de drumul spre Herculane, ori spre Voineasa, ele vor putea fi finantate, dacã se va initia un proiect finantat pe bani europeni, pentru Valea Jiului, asa cum este acum pentru Delta Dunãrii. Este vorba despre un fel de zonã specialã, în care sã se finanteze si alte categorii de lucrãri, decât cele care sunt pe axele de dezvoltare regionalã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Primarul spune cã deja a trimis dosarele, înainte de  termenul limitã de 25 mai impus de Rovana Plumb la vizita de aici, la Consiliul Judetean. Petrosaniul a fãcut devizele si are planificãrile gata, dar Tiberiu Iacob Ridzi s-a declarat rezervat în ce priveste reusita atragerii  fondurilor.
„Sunt rezervat, pentru  cã, de-a lungul timpului, din pãcate, au fost multe discutii legate de aceste lucruri, indiferent de cine a fost la guvernare si din pãcate au rãmas fãrã niciun rezultat”, a conchis primarul din Petrosani.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Cu ce s-a ales Petrosaniul dupã vizita Rovanei Plumb?

 • 23 mai 2018 la 21:57
  Permalink

  Valea jiului va ramane doar cu promisiuni .

 • 24 mai 2018 la 10:17
  Permalink

  aceste discutii au ca rezultat final exact utilitatea plumbului de pe firul de pescuit adica sa tina momeala pe fundul apei in cazul nostru dosarele intrun sertar uitat la minister

 • 24 mai 2018 la 17:08
  Permalink

  Cu ce s-a ales ? Cu nimic,doar nu v-ati asteptat la ceva concret din partea mincinosilor nationali !

Comentariile sunt închise.