Cristian Resmeriță, senator de Hunedoara: “Numirile politice la nivel de țară a unor oameni care nu au pregătirea necesară pentru a conduce instituții, companii, ministere, agenții, se văd acum. Suntem într-un HAOS TOTAL!”

S enatorul Cristian Resmeriță crede că în acest moment în România este un haos din cauza numirilor pe criterii politice a unor oameni care nu au niciun fel de pregătire. Deși recunoaște că și în guvernarea PSD au existat astfel de numiri, Resmeriță susține că acelea, totuși, nu au produs așa mari pagube, de pe urma cărora suferă mii de oameni .

”Numirile politice la nivel de țară a unor oameni care nu au pregătirea necesară pentru a conduce instituții, companii, ministere, agenții, se văd acum. Și la PSD unii oamenii au mai greșit, dar, niciodată nu am pus oameni care să nu fie pregătiți, dar, la nivelul județului Hunedoara am promovat niște oameni care nu au dezamăgit sau să producă ”pagube” ca acum la Deva, când zeci de oameni tremură de frig, în case. Trebuie să ne gândim și la viitor, cum dezvoltăm județul și Valea Jiului. Turimul este o alternativă viabilă, avem stațiunea Straja, avem Parângul, Retezatul. Știți că, în fiecare zi din weekend urcă în Straja aproximativ 5000 de turiști? Avem Arsenie Boca, avem castelul de la Hunedoara, cetățile de la Orăștie și putem realiza pentru turiștii care ne vizitează circuite. Nu-mi doresc decât să avem niște interese comune și aștept deschiderea celor de la Consiliul Județean, pentru că eu, dacă promovez doar stațiunile de schi din Valea Jiului nu realizăm nimic, trebuie să existe o conexiune cu ceea ce există în acest județ. Trebuie să lăsam lupta politică deoparte. PSD nu vrea decât dezvoltarea județului și ce am avut ca și răspuns? Cei de la Consiliul Județean au fost șicanați și lumea trebuie să știe acest lucru și retorica PNL, continuă. Eu sunt deschis la întâlnirea cu oricine din PNL și să dezbătem toate problemele cu care se confruntă iată, acum, Deva, dar, și județul Hunedoara. Și nu este bine să ascundem lucruri și fapte, cetățenilor, alegătorilor pe care îi reprezentăm. Nu putem numai să cerem, trebuie să avem proiecte viabile pentru a obține finanțări” spune Cristian Resmeriță.
Și în ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), senatorul Resmeriță susține că nu este decât un copy-paste al unor proiecte deja existente în sertarele de la ministere.
“ În ceea ce privește PNRR-ul, acesta reprezintă un copy-paste al proiectelor deja existente în sertarele de la ministere. Guvernanții nu au înțeles că PNRR nu poate fi “iepurașul de Paște” al partidelor de guvernământ pentru satisfacerea obiectivelor electorale, ci trebuie să fie o viziune de relansare pentru România. Ne-au propus de fapt un proiect ultra-birocratizat, un plan care nu poate fi implementat până la finalul lunii august 2026 și multe dintre aceste proiecte existau deja, unele fiind deja finanțate din fondurile europene. Coronavirusul umblă în voie prin România, care alege să închidă oamenii în case pentru că este singurul lucru pe care ştie să îl facă foarte bine şi nici nu are prea mult chef pentru ceva mai complicat şi mai eficient decât atât. Indolenţa şi încăpăţâ-narea de a nu testa intens timp de mai bine de un an de zile, inclusiv pe elevii trimişi recent la şcoală, să plimbe virusul de colo-colo, nu sunt străine de moartea unui număr atât de mare de români. Noi, la nivel de țară suntem într-un HAOS TOTAL”, mai spune Resmeriță.
De asemenea, în ce privește situația politică, Resmeriță spune că cei care conduc acum nu fac decât circ, se ceartă și își formează grupuri pentru anumite interese.
“Sunt TREI guverne în UNUL. Nu vedem decât circ și certuri între ei, între membrii guvernului și parlamentari, se formează grupuri și au anumite interese, nu au puterea de a ieși și discuta cu lumea, nici măcar în Parlament și, pentru mine ceea ce se întâmplă acolo, este o dezamăgire. Iar pandemia nu trebuie să ne țină departe de serviciu, eu vreau să muncesc în sală, la comisiile din care fac parte, pentru că dacă sunt în plen și există dezbatere, avem de transmis anumite probleme. Puterea ne ține acasă, să intrăm online, pentru mine asta este o vrăjeală. Eu voi rămâne întotdeauna alături de oameni și problemele lor”, a conchis senatorul Cristian Resmeriță.