Cristian Resmeritã a pierdut procesul cu ANI

Instanta supremã i-a respins recursul lui Cristian Resmeritã. Acesta a pierdut procesul cu ANI. Decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie este definitivã. Astfel, Cristian Resmeritã a pierdut orice drept de a mai ocupa o functie publicã timp de 3 ani de zile. “Respinge recursul declarat de Resmeritã ca nefondat. Definitivã”, aratã solutia Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cristian Resmeritã a fost declarat incompatibil de ANI, dupã ce si-a angajat fratele la cabinetul parlamentar, cauzând un prejudiciu de aproximativ 12.460 de euro. “Agentia Nationalã de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de naturã administrativã si penalã în cazul lui Cornel Cristian RESMERITÃ, Deputat în Parlamentul României. CORNEL CRISTIAN RESMERITàa încãlcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativã, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele sãu, Lucian Marius RESMERITÃ, a fost angajat  în functia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judetul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obtinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de cãtre Lucian Marius RESMERITÃ, fratele lui Cornel Cristian RESMERITÃ, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”, aratã comunicatul ANI din data de 12 ianuarie 2015.

Astfel, Cornel Cristian Resmeritã a încãlcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „prin conflict de interese se întelege situatia în care persoanã ce exercitã o demnitate publicã sau o functie publicã are un interes personal de naturã patrimonialã, care ar putea influenta îndeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care îi revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”, precum si ale art. 71, „principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnitãtilor publice si functiilor publice sunt: impartialitatea, integritatea, transparenta deciziei si suprematia interesului public”. Cristian Resmeritã nu va mai putea ocupa o functie publicã în urmãtorii trei ani.  „Persoana […] fatã de care s-a constatat existenta conflictului de interese […] este decãzutã din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publicã  […]  pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din functia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o functie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai aratã ANI. Cristian Resmeritã a câstigat, în luna decembrie a anului trecut, un mandat de senator. Acesta a fost ales de cãtre hunedoreni cu peste 70% din voturi. Tot anul trecut, din iunie si pânã în decembrie acesta a ocupat fotoliul de primar al municipiului Lupeni. Cristian Resmeritã a fost deputat în perioada 2008-2016. Cristian Resmeritã nu comenteazã decizia instantei.

“Eu nu stiu încã decizia, nu comentez nimic. Nu voi face nimic deosebit, îmi vãd de treabã. Am ce sã fac. Nu o sã se întâmple nimic deosebit”, a declarat Cristian Resmeritã.

Monika BACIU

 

5 comentarii la „Cristian Resmeritã a pierdut procesul cu ANI

 • 9 martie 2017 la 19:25
  Permalink

  “Eu nu stiu încã decizia, nu comentez nimic. Nu voi face nimic deosebit, îmi vãd de treabã. Am ce sã fac. Nu o sã se întâmple nimic deosebit”, a declarat Cristian Resmeritã.

  Doamne fereste si apara!!! Cica…”Nu o sã se întâmple nimic deosebit”. Deosebit va fi sa pierzi mandatul, si mai deosebit va fi sa returnezi banii. Apoi, cel mai deosebit va fi sa te obisnuiesti Cristiane cu conditia de puscarias.

  Totul se plateste. Sunteti de abia la inceput. O sa ramai fara tot ce ai. De fapt, o sa ramai cu nimic…caci din nimic ati aparut voi, o familie care are la baza un turnator la Securitate….Gunoaie pesediste…ptiu…

 • 9 martie 2017 la 19:30
  Permalink

  o rusine pentru psd si valea jiului aceasta familie a distrus lupeniul si a adus in pragul falimentului ceh…iar acum culmea tupeului vor sa l scoata primar pr resmerita 3….ce umilinta pentru lupeneni.

 • 10 martie 2017 la 07:06
  Permalink

  Ati lasat CEH la mana lu Molot si a smecherilor din ALDE. De asta au votat cetatenii Vaii Jiului PSD, sa numiti in fruntea consiliului de administratie de la CEH pe Ghimpau cel care a zis ca minele in 2018 vor fi PA? Sa va fie rusine si sa mergeti cu PSD-ul vostru la groapa de gunoi a istoriei ca nu sunteti in stare de nimic. Ati umblat ca milogii in campanie dupa voturi si dupa aceea lasati minerii pe mana clanurilor mafiote de la ALDE ce urmaresc inchiderea minelor. O sa mai vedeti voi voturi de la mineri cand o zbura porcul. Sunteti un partid de impotenti politici. Pai nu au dreptate cei care protesteaza in Piata Victoriei din Bucuresti? Sigur au dreptate. DNA sa vina sa va ia !

 • 10 martie 2017 la 09:06
  Permalink

  dane e gresita afirmatia ta rasmeritii sunt oglinda psd ului sunt motiv de mandrie pentru partid vezi cine a facut parte din partid [in proportie mare] din 90 incoace activisti turnatori smenari etc ai pcr ului

 • 10 martie 2017 la 14:16
  Permalink

  Votam Resmerita pana la moarte fiinca noi minerii avem incredere.Ce daca fura, ca toti furam.Macar dansul daca fura ne mai da si noua cate ceva. Cerem lui rasmerita salarii de 2000 euro pe luna, cerem sa ne scoata la pensie la 35 ani cu 1500 euro pe luna, ca ne plang copi de foame si fug nevestele de acasa daca nu avem bani.Si vrem mai multa caldura adusa de la paroseni pe tevi speciale de inox care nu se sparg si intra direct in apartamente. Onoare munci.Traiasca psd.

Comentariile sunt închise.