A buz în serviciu este noua acuză a celor de la Consiliul Județean Hunedoara în cazul fostului manager de la Teatrul din Petroșani, Cosmin Rădescu. Acesta este acuzat că a prelungit ilegal unele contracte, că a cumpărat telefoane și aparatură pe care a „uitat” să o aducă și pentru toate acestea va avea o plângere penală.

Pentru că a schimbat un contract de muncă pe perioadă determinată, în unul pe perioadă nedeterminată, pentru directorul general Dumitriu, venit și el de la Craiova, managerul suspendat Cosmin Rădescu va fi acum acționat în instanță, pe cale penală. O spune vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, care susține că legal nu putea fi făcut acest lucru, decât în baza unui concurs, lucru care nu s-a întâmplat la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani.
„Încadrarea personalului din instituțiile de spectacole sau concerte, se face pe bază de concurs, ori de examen, organizat în condițiile legii. În cadrul contractelor individuale de muncă, pe perioadă determinată, angajarea se poate face și în mod direct, prin acordul părților. Între aceleași părți se pot încheia succesiv, cel mult 3 contracte pe perioadă determinată și nu mai mult de 36 de luni. Domnul manager Rădescu își permite să facă încă un abuz și încheie, fără susținerea unui concurs, sau examen, domnului Ionel Dumitriu, un contract prin care se modifică perioada determinată, în perioadă nederminată. Este un abuz, și vă informez pe această cale că se demarează de către CJH plângere penală împotriva fostului manager și a juristei acestui teatru, pentru abuz în serviciu”, a spus Ion Bădin, vicepreședintele CJH.

Și se pare că nu este doar cazul directorului Ionel Dumitriu, aflat încă în concediu la acest teatru, deși postul i-a fost desființat de conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Ancheta celor de la Consiliul Județean va continua, cu atât mai mult cu cât acum se constată că fostul manager și-a însușit și un telefon scump, după ce a încheiat un contract nou de telefonie.
„Domnia sa schimbă fără cerere contractul de telefonie pe care îl avea într-o rețea, deci fără cerere și ofertă, cu toate că am înțeles că cei cu care aveau contract au amplasate antene pe teatru și percepea teatrul chirie. Acum e altă rețea. Îi oferă astfel teatrulului un bonus de 1.300 de euro, care a constat în 5 telefoane și ceva echipamente și care, când a fost întrebat unde sunt, nu erau intrate în teatru.
Au apărut apoi 4 telefoane din cele 5 și două laptopuri, fără să știe domnul Dumitriu, în dulap la dânsul, iar al cincilea telefon, în valoare de 2.880 de lei, plus TVA 547 de lei, este în custodia fostului manager al acestui teatru, care nu mai este angajat și pe care nu l-a predat nici la această oră”, a mai precizat Ion Bădin, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.
Între fostul manager Cosmin Rădescu și Consiliul Județean Hunedoara există un adevărat scandal, mutat de ani buni în instanță. Sunt pe rol mai multe procese prin care Rădescu pretinde că ar fi fost demis abuziv, iar acum Consiliul Județean Hunedoara îi face plângere penală pentru abuz în serviciu.
Diana Mitrache