Ani de zile, generatii de copii din zona Iscroni, ori din cartierul denumit „la cartoane”, au venit la grãdinitã într-un spatiu de bloc, aflat la parter, impropriu si fãrã prea multe posibilitãti de a se juca. Anul acesta, cei mici au fost primiti în clãdirea nouã, iar asta i-a fãcut pe toti sã ne spunã cât sunt acum de încântati.
„Îmi place cã este frumos si avem loc de joacã. În bloc era bine, dar spatiul era mic. E mai bine aici”, ne-a spus unul dintre copiii care a avut posibilitatea sã vinã si la vechea si la noua grãdinitã. „Este frumoasã noua grãdinitã, pentru cã locul este mai mare. Dincolo era mai mic locul”, a spus si o altã fetitã, în timp ce bobocii, care vin prima datã la grãdinitã spun cã aici este foarte frumos. „Îmi place la grãdinitã”, a fost concluzia generalã.
Cu pãrintii, cu fratii mai mici, ori cu bunicii, fiecare a venit la noua grãdinitã, unde au si avut posibilitatea sã verifice spatiile primitoare. Este un moment foarte asteptat, moment despre care educatoarea celor mici ne-a spus cu mult entuziasm. „Meritãm si noi, cã am asteptat acest moment de ani de zile. În sfârsit, si comunitatea noastrã beneficiazã de un spatiu superb, cu sãli luminoase. Am încercat si în spatiul vechi din bloc sã avem conditii pentru desfãsurarea activitãtilor cu copii, dar aici este altceva. Avem luminã, spatiu de joacã si toti suntem mândri cã, în sfârsit, avem o grãdinitã adecvatã”, a completat Emese Lasconi, educatoarea de la Grãdinita din Iscroni.
La inaugurare, pãrintilor si copiilor le-au urat bun venit si primarul din Aninoasa, care spune cã nu este ultima investitie pe care o face pentru copiii din orasul acesta. „Este o mare realizare pentru copiii nostri. Este o grãdinitã modernã si sper sã se bucure toatã lumea de aceastã realizare si urmeazã sã fie inauguratã si cea de la Aninoasa, asa încât sã nu mai avem probleme cu grãdinitele”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa. Grãdinita nouã are geamuri care se rabateazã cu ajutorul unui întrerupãtor, mobilier ca în povesti, clase luminate si încãlzite, spatii primitoare, dar si un loc de joacã nou- nout. Constructia a durat mai multi ani, si a costat, din bugetul local, suma de 2,2 miliarde de lei vechi, iar alte 16 miliarde de lei vechi a dat Ministerul Educatiei.
Diana Mitrache