Minerii cer pensionarea anticipata

Preconizatele disponibilizãri din cadrul Complexului Energetic Hunedoara de la minele ce se închid îi pun în dificultate pe angajati. Nu toti au conditiile de pensionare si liderii lor cer acum la Bucuresti, la Ministerul Muncii, sã li se faciliteze pensionarea anticipatã, în anumite conditii. Pentru asta, au si purtat discutii si liderii de la Sindicatul Muntele sustin cã lucrurile se miscã si în acest sens.
„Solicitãm ca, în momentul închiderii, la sucursalele care se închid, personalul angajat, care nu îndeplineste conditiile de pensionare, sã poatã fi pensionat anticipat, în conditiile legii, dacã doreste si dacã are cel putin 15 ani stagiul de cotizare”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Discutiile s-au purtat la Bucuresti si deja se fac tratative si la nivel de Comisia Europeanã. „Ministerul a demarat discutiile, prin interfata Comisiei europene, Digi Competitions. Se trimit deja seturi de întrebãri la care conducerea CEH rãspunde, în momentul de fatã. Nu stim care este rezultatul, dar datoria noastrã este sã încercãm sã prelungim productia la cele douã mine, pentru cã, dacã nu se reuseste acesta, vedem tot felul de indivizi care vorbesc despre productie scãzutã, ori lipsa investitiilor, dar care uitã cã, la un anumit moment si-au dat acordul ca acest program sã se deruleze.
Ce s-ar fi întâmplat dacã, asa cum era programul tehnocrat, mina Lupeni îsi oprea activitatea cu  productie anul trecut? Mina Lupeni asigurã o productie si acum de  1000 t/zi”, a mai spus Darius Cîmpean.  Cifra disponibilizatilor nu trece de 70 la mina Lonea, iar acesti oameni vor pleca în curând si restul, pânã la 910, ar urma sã plece în decembrie de la Lupeni si Lonea.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Minerii cer pensionarea anticipata

 • 10 septembrie 2018 la 19:56
  Permalink

  ar fii super bine sa ies la 35 de ani si sa mai lucrez pana la 60 in alte domenii …..d-ne ajuta sa se aprobe

 • 10 septembrie 2018 la 21:26
  Permalink

  @ filip , … tu nu ai treaba cu mineritul asta o spui de invidie ca ai fost dat afara de la Mina ca esti betiv , puturos , … cei care au lucrat in subteran sunt bolnavi de SILICOZA (respira greu) datorita prafului din Mina , alte boli din cauza gazelor din Mina , panicati datorita puscaturilor de la fronturile de lucru , bolnavi de spate datorita munci grele , …

 • 11 septembrie 2018 la 08:10
  Permalink

  asta ar fii o mare realizare a PSD-ului
  traiasca PSD

 • 11 septembrie 2018 la 09:20
  Permalink

  Realizarea psd-ului (partidul salvati puscariasii) este aceea ca a furat atat de mult incat a dus compania in faliment

 • 11 septembrie 2018 la 12:05
  Permalink

  PSD-ul si Iliescu a dat dupa revolutie apartamente aproape gratis la cei care aveau in chirie de la Intreprinderele care lucrau dar multi betivi si puturosi care le primit le vandut pe bautura si acum striga Jos PSD (cei care nu i-au lasat pe drumuri) . PSD ! PSD ! PSD !

 • 11 septembrie 2018 la 22:52
  Permalink

  Cetateni, alias minerul de front, alias minerii vaii jiului…
  stai sa vezi investitiile psd-ului[Partidul Sobolanului Draqnea]…. care vor fi zero barat iar ceh-ul inchis si tine-l in brate pe Iliescu ca sa mergi cu el… la puscarie

 • 14 septembrie 2018 la 20:26
  Permalink

  eu propun sa fie pensionati toti din Vale daca au scoala terminata 😛 de ce doar minerii cu 2-3 ani? sau 15?,, la privat cand te da afara la varsta de 50 de ani, te pensioneaza statul?

Comentariile sunt închise.