Preconizatele disponibilizãri din cadrul Complexului Energetic Hunedoara de la minele ce se închid îi pun în dificultate pe angajati. Nu toti au conditiile de pensionare si liderii lor cer acum la Bucuresti, la Ministerul Muncii, sã li se faciliteze pensionarea anticipatã, în anumite conditii. Pentru asta, au si purtat discutii si liderii de la Sindicatul Muntele sustin cã lucrurile se miscã si în acest sens.
„Solicitãm ca, în momentul închiderii, la sucursalele care se închid, personalul angajat, care nu îndeplineste conditiile de pensionare, sã poatã fi pensionat anticipat, în conditiile legii, dacã doreste si dacã are cel putin 15 ani stagiul de cotizare”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Discutiile s-au purtat la Bucuresti si deja se fac tratative si la nivel de Comisia Europeanã. „Ministerul a demarat discutiile, prin interfata Comisiei europene, Digi Competitions. Se trimit deja seturi de întrebãri la care conducerea CEH rãspunde, în momentul de fatã. Nu stim care este rezultatul, dar datoria noastrã este sã încercãm sã prelungim productia la cele douã mine, pentru cã, dacã nu se reuseste acesta, vedem tot felul de indivizi care vorbesc despre productie scãzutã, ori lipsa investitiilor, dar care uitã cã, la un anumit moment si-au dat acordul ca acest program sã se deruleze.
Ce s-ar fi întâmplat dacã, asa cum era programul tehnocrat, mina Lupeni îsi oprea activitatea cu  productie anul trecut? Mina Lupeni asigurã o productie si acum de  1000 t/zi”, a mai spus Darius Cîmpean.  Cifra disponibilizatilor nu trece de 70 la mina Lonea, iar acesti oameni vor pleca în curând si restul, pânã la 910, ar urma sã plece în decembrie de la Lupeni si Lonea.
Diana Mitrache