Nu este niciun motiv ca firma care a câstigat licitatia pentru construirea drumului spre Parâng sã si lucreze în teren.  Vremea e bunã, contestatiile celor din zonã s-au dovedit false acuzatii, dar muncitorii tot nu miscã nimic. Iar asta, desi startul s-a cam dat acum aproape 2 luni de zile. Administratorul public al judetului Hunedoara spune cã lucrarea trebuie sã înceapã acum. „În data de 3 septembrie 2018, Consiliul Judetean a dat startul lucrãrilor. Dar, din pãcate, Strabag, acel constructor în care toatã lumea avea mare încredere, nu si-a fãcut datoria. I-am chemat la CJH sã vedem exact de ce nu fac, iar acum au promis cã în 15 octombrie reîncep lucrãrile, fiindcã nu este respectat graficul de lucrãri si noi avem bani si nu avem pe ce sã îi dãm anul acesta. Este ultimul apel pe care l-am fãcut cãtre  conducerea firmei de la Timisoara ”, spune Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara spun cã s-au adresat si celor de la Bucuresti si acum sperã ca lucrurile sã se îndrepte. Asta, pentru cã vremea încã ar fi bunã pentru reabilitarea  drumului si pentru cã motivele invocate de firmã nu sunt rezonabile.
„Vreau sã le spun tuturor cetãtenilor din Valea Jiului si celor care au cabane în Parâng cã în ceea ce ne priveste pe noi, cei din Consiliul Judetean Hunedoara, vom face tot ce ne stã în putintã, ca anul viitor, lucrãrile sã fie terminate”, a mai adãugat Avram.  Timpul estimat pentru construirea acestui drum ce duce spre statiunea Parâng, este de 27 de luni. Contractul a fost semnat la finele lunii august, în munte si sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi de 4 metri. Artera va avea 4 km si jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86  de lei.
Diana Mitrache