Constantin Palesica, barbatul care a batut o salvamontista din statiunea Straja, ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, potrivit hotararii luate vineri de magistratii Judecatoriei Petrosani.
„La termenul de astazi (vineri, n.r.), stabilit in procedura de camera preliminara – care nu se caracterizeaza prin publicitate, (…) s-a dispus mentinerea arestarii preventive a inculpatului Palesica Sorin Constantin. Masura este dispusa pentru o durata de 30 de zile, cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare”, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Petrosani, judecatoarea Cristina Curuja.
Inculpatul a declarat in fata judecatorului ca va formula o contestatie impotriva hotararii instantei. Contestatia se va judeca la Tribunalul Hunedoara.
Intrebata daca victima a depus o cerere de retragere a plangerii penale impotriva inculpatului, reprezentanta Judecatoriei Petrosani a explicat ca, deoarece dosarul se afla in faza procedurii de camera preliminara, nu se pot comunica alte informatii legate de acesta.
Constantin Sorin Palesica, este acuzat de trei infractiuni de lovire, cu trei victime,. Dosarul a fost trimis Judecatoriei Petrosani, iar barbatul este cercetat in stare de arest preventiv.
Daca va fi gasit vinovat in acest dosar, Constantin Sorin Palesica risca sa primeasca o pedeapsa care poate ajunge pana la 4 ani de inchisoare, in conditiile in care este cunoscut ca recidivist.
Pe de alta parte, salvamontista a incercat joi sa inregistreze la un birou notarial din Lupeni o declaratie prin care isi retrage plangerea depusa in acest caz. Notarul a refuzat sa dea curs procedurii, motivand ca tanara ar fi avut un ‘consimtamant viciat’.