Condamnare cu suspendare într-un dosar de trafic de droguri

 

Trei tineri au scãpat de închisoare dupã ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul  formulat de DIICOT si a modificat sentinta penalã dictatã de Tribunalul Hunedoara. Instanta a desfiintat sentinta penalã cu privire la pedepsele accesorii.
Un al patrulea mai are de asteptat pânã sã afle dacã se duce la puscãrie sau  beneficiazã de modificarea sentintei.
Judecãtorii Curtii de Apel Alba Iulia au mentinut pedepsele principale dictate de Tribunalul Hunedoara. Astfel, pe fond, Roxana C. a primit 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si de mare risc. Curtea de Apel a mai  stabilit cã tânãra va trebuit sã presteze 60 de zile de muncã neremuneratã în folosul comunitãtii la Biblioteca Judeteanã „Ovid Densusianu” Deva sau la Primãria Deva. Deveanca a fost arestatã preventiv în februarie, dupã ce a fost opritã în trafic de politistii din judetul Vâlcea. În masina cu care se deplasa, condusã de un sofer, au fost gãsite droguri.
„S-a constatat cã persoanele mentionate mai sus transportau în autoturism o cantitate de 200 grame materie vegetalã de culoare verde-oliv cu miros specific – canabis, precum si un numãr de nouã bile din material plastic ce contin substantã pulverulentã de culoare albã. C. R. a precizat cã a primit în data de 22 februarie 2018 substantele respective de la o persoanã necunoscutã din municipiul Petrosani, pe raza municipiului Deva si cã, la indicatiile pe care avea sã le primeascã de la acea  persoanã, urma sã le transporte pe raza  municipiului Bucuresti pentru a le înmâna unei alte persoane”, informau procurorii DIICOT. În dosar au mai fost condamnati alti trei tineri, doi la pedepse cu suspendare iar al treilea la închisoare cu  executare.
Maximilian Gânju

Advertisements