Pasionații de volei sunt așteptați la Straja. Va fi un concurs național, la care cei ce organizează tabere la Straja îi așteptă pe cei care nu vor ca iarna să le răpească plăcerea de a practica acest sport, unul de sală, de obicei. Și cum se poate volei pe nisip, de ce să nu meargă și pe zăpadă?

Organizatorii de tabere la Straja spun că evenimentul va vfi unul inedit și că va atrage în Straja mulți practicanți ai acestui sport, motiv pentru care îi îndeamnă pe toți să se înscrie. „În perioada 14 -17
martie, îi așteptăm pe toți cei care fac volei din toată țara, să se înscrie la concursul Cupa Națională Snowvolleiball. E un volei mai deosebit, care se practică pe zăpadă și, dacă avem vreme bună, propunem să îl facem sus, pe pârtie, la cota 1500 m, iar dacă vremea va fi neprietenoasă, vom face lângă țarcul ursului Baloo ”, a spus Marius Fodoran, organizator.

Și, dacă totul va merge bine, iar pasionații de volei vor veni în Valea Jiului și vor descoperi frumusețea sportului pe zăpadă, anul viitor aici va fi o întrecere internațională.
„E același lucru cu voleiul, dar pe zăpadă. Tehnica diferă puțin, pentru că nu mai este ușor să atingi mingea și să te deplasezi în teren. Iar pe viitor, în anul 2023, ne dorim să organizăm o etapă mondială de snowvolleyball la Straja”, mai spune Marius Fodoran.
O astfel de etapă a avut loc recent în Turcia și, cei care practică acest sport spun că el s-a născut în țări precum Austria, Elveția sau Rusia, fiind un sport relativ recent, pentru că primele întreceri au avut prin 2008.
Diana Mitrache