Elevii de liceu din Hunedoara, Gorj, Sibiu și Alba sunt așteptați să ia parte la un concurs de eseuri, ce au ca temă centrală personalitatea lui Avram Iancu. Cele mai bune lucrări vor fi răsplătite cu premii în bani.

Cu ocazia celebrării a două veacuri de la naşterea lui Avram lancu, personalitate marcantă a istoriei naţionale, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Hunedoara, îndeamnă elevii să participe la a patra ediție a
concursului de eseuri
„Memoria ca datorie”.
„Filiala Hunedoara a ajuns la a patra ediție a concursului de eseuri. Primele două ediții au fost între Hunedoara și Gorj. A treia ediție, cea de anul trecut, a fost și elevii din județul Alba. Iar anul acesta ni se alătură și cei din județul Sibiu. Deci, elevii de liceu, din aceste județe, pot trimite un eseu, iar tema din acest an este Avram Iancu, un erou care trebuie să fie un model și nouă și politicienilor”, declară Dorel Șchiopu, președintele Asociației Regina Maria Hunedoara.
Concursul se adresează elevilor de liceu din județele Hunedoara, Alba, Sibiu şi
Gorj, organizat pe trei
categorii: clasele a IX-a, a X-a
şi a XI-a. Elevii care doresc să participe la această competiție trebuie să trimită un eseu în care să abordeze tema: „Avram
Iancu – omul, revoluționarul, legenda”, din perspectivă personală.
Lucrările vor fi expediate la adresa de e-mail
memoria.datorie@gmail.com, până la data 26.08.2024.
Cele mai bune eseuri vor fi premiate cu premii: locul I 500 lei; locul 2 – 300 lei; locul 3 – 200 lei; două menţiuni x 100 lei (pentru fiecare dintre cele trei categorii).
Diana Mitrache