Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a anunțat recent lansarea unei licitații pentru contractul de furnizare a instalațiilor de foraj de adâncime WD-02EA cu acționare pneumatică sau echivalente, precum și a unui pachet complet de accesorii de foraj. Acest contract, cu o valoare estimată la 1.610.000 lei, este esențial pentru operațiunile miniere ale sucursalelor din cadrul societății.
Produsele achiziționate vor fi utilizate pentru diverse operațiuni esențiale, inclusiv forajele pentru umectarea masivului și tratarea spațiului exploatat cu cenușă de termocentrală. De asemenea, echipamentele vor facilita extinderea rețelelor de înnămolire și cercetarea stratului, aspecte cruciale pentru eficientizarea și siguranța activităților miniere.
Licitația, referință PAAUED-RO30859649-2024-EMLO-P-2, EMLI-P-2, EMVU-P-2, EMLU-P-2, vine într-un moment în care Complexul Energetic Valea Jiului își propune să îmbunătățească și să modernizeze infrastructura tehnologică, asigurând astfel continuitatea și siguranța operațiunilor miniere.
Acest demers reprezintă un pas important pentru sectorul minier din Valea Jiului, subliniind angajamentul CEVJ de a implementa tehnologii moderne care să răspundă cerințelor actuale de mediu și siguranță. Totodată, investiția în echipamente de foraj performante reflectă preocuparea constantă pentru dezvoltarea durabilă și protecția mediului înconjurător.

O singură ofertă pentru furnizarea de echipamente de salvare minieră

O singură ofertă pentru furnizarea de echipamente de salvare minieră. Complexul Energetic Valea Jiului a demarat licitația pentru furnizarea de echipamente de salvare minieră și accesorii necesare intervențiilor de urgență în medii subterane. Societatea INTEGRATOR TEAM este singura care a depus ofertă în cadrul contractului în valoare de 3.612.930 lei.
Contractul include furnizarea a 60 de aparate de protecție a respirației cu circuit închis cu oxigen comprimat, împreună cu accesoriile aferente. Aceste echipamente sunt cruciale pentru asigurarea unui mediu sigur pentru salvatori în timpul intervențiilor în subteran, în special în medii potențial explozive cu acumulări de gaze. De asemenea, sunt incluse șase echipamente de testare și verificare a circuitului închis pentru aceste aparate de protecție a respirației.
Monika BACIU

Monika BACIU